Suomen tyhjää äänestäminen 27.10. YK:n yleiskokouksessa välittömän humanitaarisen tulitauon aikaansaamiseksi ja humanitaarisen avun sallimiseksi Gazan alueen palestiinalaisille paljasti teidän poliittisen asennoitumisenne yhtä väestöryhmää kohtaan.

Suomen äänestäessä YK:ssa tyhjää, annoitte hyväksynnän Israelille jatkaa palestiinalaisten kansanmurhaa.

Hamas ja sen toiminta ei ole syntynyt palestiinalaisten keskuudessa tyhjästä, vaan tahdosta puolustaa palestiinalaisten oikeutta elämään. Israelin vuosikymmeniä jatkunut Gazan alueen saarto, palestiinalaisten alistaminen tottelemaan Israelin määräyksiä sekä Israelin tekemät pommitukset ja murhat nostavat tietenkin vihaa ja oikeutettua taistelutahtoa israelilaisia vastaan.

Te Suomen valtiojohto olette puheissanne usein maininneet Suomen paikasta kuulua samaan viiteryhmään niiden maiden kanssa, jotka puolustavat länsimaisia demokraattisia arvoja. Nyt te haluatte, että Suomi on rasistisen ja sotaisan USA:n läheinen liittolainen. Haluatte Suomen alistuvan ylikansallisten järjestelmien kuten sotilasliitto Naton ja EU:n tahtoon, vaikka niiden päätökset ovat yleensä Suomen etujen vastaisia.

Te Suomen valtiojohto olette politiikallanne poistaneet itsenäisen ajattelun Suomen ulkopoliittisesta linjasta. Olette luopuneet omasta ajattelusta, koska pidätte varmempana mukautua USA:n tahtoon ja etujen ajamiseen. Olette amerikkalaistaneet Suomen, josta me suomalaiset ja muut kansakunnat tulevat kärsimään, kuten nyt palestiinalaiset.

Me tuomitsemme teidät siitä, että olette vieneet Suomen samaan viiteryhmään USA:n ja Israelin kanssa.

Tyhjää äänestäminen YK:ssa oli vastoin järjestön päätöstä muodostaa myös Palestiinalaisille oma valtio.

Me vaadimme

– Suomen tulee vetää välittömästi suurlähettiläänsä pois miehittäjänä toimivasta Israelista

– Suomen tulee lopettaa välittömästi asekauppa Israelin kanssa

– Suomen ja Israelin valtioiden välisessä toiminnassa Suomen tulee lopettaa diplomatiassa taloudellisten asioiden käsittely

Me vaadimme

– Suomen tulee taloudellisesti tukea palestiinalaisia

– Suomen tulee poliittisesti edistää palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon

– Suomen tulee edistää palestiinalaisten itsenäisyyden tueksi kaupallisia ja kulttuurillisia suhteita

Me esitämme teille hyvät suomalaiset

– Boikotoikaamme israelilaistuotteita, esim. ostaessamme elintarvikkeita

Vantaa, 6.11.2023

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta

Poliittinen toimikunta

Presidentti Sauli Niinistö ja Petteri Orpon johtama hallitus: Vaadimme teitä luopumaan palestiinalaisiin väestöryhmänä kohdistamastanne sorrosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.