Kuuntelin Ylen Radio Suomea keskiviikkona toukokuun viimeisenä päivänä. Radio kuuluu yleensä taustalla, kun teen sisällä kirjoitustöitä.

Tällä kertaa oli kuitenkin pakko keskittyä radioon. Ylen Pyöreä pöytä keskusteluohjelmassa kuului jotakin kummaa. Yksi naiskeskustelija sanoi jotenkin näin: ”Jos mediaan on uskominen, Venäjä olisi romahtanut jo monta kertaa ja presidentti Putin kuollut ja kuopattu useasti”.

Tuleva näyttää, onko tuo rohkea nainen vielä seuraavassa Pyöreässä pöydässä keskustelijana.

Tottahan tuo on, mitä kommentin esittäjä sanoi. Yle ja muu valtamedia on valjastettu Venäjän ja venäläisten vastaiseen propagandaan. Viime vuosina propagandan tavoitteena oli pehmittää poliittisia päättäjiä ja kansalaisia Suomen Nato-jäsenyyden kannalle.

Jäsenyyden toteutuminen huhtikuun alussa on kääntänyt propagandan uhoksi ja sodan valmisteluksi. Suunta on itä, kuinkas muuten.

Monet historioitsijat ja historiasta kiinnostuneet näkevät Suomen hankkeissa ja porvarimedian propagandassa paljon yhtymäkohtia 1930-luvun menoon. Tuolloin valmisteltiin aseveljeyttä natsi-Saksan kanssa. Nyt kanssasotija on Yhdysvaltojen johtama Nato.

Kuningas on tullut, eläköön kuningas

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken vieraili kesäkuun alussa Suomessa. Tuskin keneltäkään jäi huomaamatta tuon kuninkaan tulo. Niin näkyvää ja kuuluvaa oli tiedotusvälineiden hehkutus ja pokkurointi.

Joku toimittaja sanoi Suomen vihdoinkin päässeen eroon ”suomettumista”, kun nyt eletään uutta Nato-aikaa. Jos se on tuota pokkurointia ja sotauhoa niin kiito ei.

Blinken on ottanut Yhdysvaltojen ulkopolitiikan hoidon pois presidentti Bidenin käsistä ja antanut ison osan siitä maan aseteollisuuden ja Pentagonin käsiin. Se on vaarallista.

Bidenin ikä ja siitä johtuva hauraus on näkynyt kaatuilemisena ja muistikatkoina. Nyt hän on ensi vuonna pyrkimässä vielä uudelle virkakaudelle demokraattien ehdokkaana.

Siinä on takana jotakin outoa. Olisiko vanhus aseteollisuuden ja kenraalien holhoavissa käsissä?

Pakina/Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 7/2023

Pyöreä pöytä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.