Suuren Leninin kuolemasta tuli kuluneeksi 21.1.2024 jo 100 vuotta. Leninin merkitys elävässä historiassa on korvaamaton. Lenin oli Marxin ohella maailman työväen- ja kommunistisenliikkeen synnyttäjä ja toiminnan mahdollistaja.

Ote Leninin aikalaisen Maksim Gorkin kirjasta Henkilökuvia:

Vladimir Lenin, tämän maailman suuri, tosi ihminen, on kuollut. Tämä kuolema koski hyvin kipeästi niiden sydämeen, jotka hänet tunsivat. Hyvin kipeästi!

Kuolema on kuitenkin vain entistä selvemmin korostava koko maailman silmissä hänen merkitystään, maailman työväen johtajan merkitystä.

Ja vaikka häneen kohdistuvan vihan pilvet, hänen nimeään ympäröivät valheen ja parjauksen pilvet olisivat vieläkin sankemmat, niin sittenkään eivät mitkään voimat voi sammuttaa soihtua, jonka Lenin kohotti mielettömän maailman tukahduttavassa pimeydessä.

Ei ole toista, joka ansaitsisi todella siinä määrin kuin hän ikuisen muiston maailmassa.

Vladimir Lenin on kuollut. Hänen älynsä ja tahtonsa perijät elävät. Elävät ja tekevät työtä niin menestyksellisesti, ettei menestyksellisemmin ole tehnyt sitä kukaan, ei milloinkaan eikä missään maailmassa.

Rauno Lintunen

V.I. Leninin kuolemasta 100 vuotta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.