Suomen Nato-jäsenyys ja puolustusyhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on näkynyt kevään jälkeen maamme maanteillä ja kuulunut ilmatilassa.

Yhdysvaltojen panssareita on kuljetettu Etelä-Suomen varuskuntien ja niiden lipeillä olevien harjoitusalueiden välillä. Siirtoja on tehty päiväaikaan, eikä panssareita ole paljon peitelty. Onko näin tarkoituksena totuttaa suomalaiset laajempaankin invaasioon?

Sotaharjoituksiin ei ole tuotu vain raskasta kalustoa. Niitä käyttämässä ja harjoittelemassa on ollut jo tänä vuonna satoja jenkkisotilaita. Yhdysvaltojen sotakaluston ja sotilaiden harjoitukset ovat keskittyneet etupäässä Niinisalon ja Vekarajärven varuskuntiin.

Etelä-Suomen lisäksi toinen Naton ja Yhdysvaltojen suuri sotaharjoitusalue on Lappi. Sen laajoilla harjoitusmailla soditaan ympäri vuoden.

Pommikoneet Suomen ilmatilassa

Suomen ilmatilaa ovat valvoneet ja ennen Nato-jäsenyyttä sotilasliiton hävittäjät. Uusi sotaisa askel otettiin keväällä, kun Yhdysvaltojen ilmavoimien (USAF) tiedustelukone aloitti säännölliset lennot Suomen itärajalla ja samalla Venäjän länsialueen vakoilun.

Kesäkuun puolivälissä mentiin vielä pidemmälle. Kaksi USAFin B-1B-pommikonetta lensi Suomen ilmatilassa ja näyttäytyi Turun yläpuolella.

Pommikoneet ovat USAFin suurimpia ”kuoleman enkeleitä”. Pommikoneet ovat aiemmin kylväneet tuhoa mm. Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa, Jemenissä, Somaliassa ja Keski-Afrikassa.

Suomen osalta puuttuu enää vain se, että maatamme käytetään tuhoisien ydinaseiden kuljettamiseen ja varastointiin.

Työkansan Sanomat 8/2023

Yhdysvaltojen sotavoimat harjoittelevat Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.