Asunnottomille inhimilliset olosuhteet

Vailla vakinaista asuntoa ry:n julkistamassa kannanotossa vaaditaan asuntoa vaille oleville perustarpeiden saatavuutta ja inhimillistä kohtelua myös koronsulun oloissa.

Yhdistys muistuttaa, että myös kaupunkien ja kuntien on varmistettava asunnottomille elämisen edellytykset. Kun julkisia tiloja suljetaan ja liikkumista rajoitetaan, ihmisillä ei ole paikkaa, minne mennä. Kyse on siitä, kuinka turvataan ihmisten perusoikeudet ravintoon ja suojaan.

– Kadulla olevien asunnottomien tilanne ei ole normaalioloissakaan hyvä, ja nyt se on entistä huonompi, yhdistyksen matalan kynnyksen toiminnan esimies Jussi Lehtonen sanoo.

– Jos julkinen valta asettaa ulkonaliikkumiskiellon, julkisen vallan on järjestettävä asunnottomille inhimilliset majoitus- ja oleskelutilat, missä he voivat ulkonaliikkumiskieltoa noudattaa, Lehtonen lisää.

Työkansan Sanomat 4/2021

Asunnottomille inhimilliset olosuhteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.