Hallitus laatii jo uusia leikkauslistoja

Marinin hallitus julkaisi toukokuussa tarkempia tietoja kevään kehysriihessä sopimistaan leikkauksista. Niiden loppusummaksi on nyt kerrottu lähes 400 miljoonaa euroa. Suurin leikkaus kohdistuu liikenneväylien kunnostamiseen ja rakentamiseen.

Leikkaukset ja säästöt on tehty ”juustohöylällä” lähes  kaikkien ministeriöiden hallinnonalalla. Lopulliset  päätökset tehdään ensi keväänä, mutta niiden kielteiset vaikutukset kansalaisten elämään ovat jo tässä vaiheessa välillisiä.

Hallitus laatii jo syksyllä uusia leikkauslistoja, joiden loppusummat euroissa saattavat olla jo miljardiluokkaa. Kohdekin tiedossa ja sama: työtätekevä väestönosa ja kunnat.

Eduskunta ja hallitus ovat velkaannuttaneet Suomen ja samaan aikaan tehneet päätöksiä, joiden maksaminen vaatii lisää velanottoa ja lisää leikkauksia. Miten muuten hävittäjäkoneiden, EU:n elvytyspaketin ja yhtiöiden ilmaisten koronatukien vaatimat kymmenet miljardit eurot aiotaan rahoittaa?

Kansalaisille on tehtävä selväksi, että myös eduskunnan ja hallituksen vasemmistopuolueet ja vihreät ovat olleet toteuttamassa tätä työväestölle vahingollista oikeistopolitiikkaa. Ja sivustatukea on tullut ay-liikkeen johtajistolta.

Ensi syksyn ja talven työehtosopimuksessa on varmistettava se, että leikkausten ja maksujen korotukset otetaan vastaan reiluilla palkankorotuksilla ja työehtojen parannuksilla.

Työkansan Sanomat 8/2021

Hallitus laatii jo uusia leikkauslistoja
Merkitty:            

Hakutulokset “Hallitus laatii jo uusia leikkauslistoja

 • 12.7.2021 12:12:sta
  Permalink

  Eihän valtionvelkoja pystytä ikinä maksamaan vaikka tavallisilta kansalaisilta leikattaisiin kuinka paljon tahansa.
  Noissa leikkauksissa on aina vaan kyse siitä miten suurta niukkuutta halutaan pitää kansalaisilla..

  velat voitaisiin maksaakin jos haluttaisiin, mutta se vaatisi rikkaiden osallistumista, veroparatiisit pitäisi tukkia, yritystuet jotka valuu suoraan omistajien osinkoihin pitäisi lopettaa jne,,,

  Samoin pääomatuloja pitäisi verottaa progressiivisesti, sekä yleensäkin yrityksistä omistajille ulos mitattavaa osinkoa pitäisi verottaa paljon enemmn kuin nykyisin..

  Mutta näin ei tehdä koska globaali kapitalismi ei siihen halua suostua, ja se muutos pitäisi tehdä kaikissa valtioissa suunnilleen samalla tavalla koska kilpailu vääristyisi.

  Nythän kilpailukykyä käytetään keppihevosena niukkuuden ylläpitämisessä, valtiot kilpailee siitä kuka antaa yrityksille ja niiden omistajille parhaat edut.

  Oikeasti harva ymmärtää että meille kansalaisille on suunnilleen sama, meidän talouttamme ei hetkauta mitkään 750 miljardin tukipaketit, eikä Suomen uusien hävittävien hintaa tulla keräämään kolehdilla meidän kansalaisten taskuista, vaan tarvittaessa EKP johon kuuluu Suomenkin keskuspankki luo rahaa näihin tarpeisiin ja se raha valuu näihin kohteisiin, ilman että kukaan käy suoraan taskuillamme.

  Näin se vaan menee, Suomikin eurovaltiona on velkaannutettu yksityispankkien luomasta velkarahasta, sen jälkeen EKP on ostanut näitä yksityisten ja julkisten yhteisöjen velkakirjoja, nyt lienee yli 4000 miljardilla eurolla, suomen velkoja on lienee Suomen panki taseissa n. 60 miljardia… eli olemme sen velkaa itsellemme… siitäkin väännetään pitääkö se joskus maksaa takaisin, itse väitän että ei, koska senkin rahan tarvitsee kipeämmin pääomien miljardöörit.

  Tämä kaikkihan johtuu siitä että läntistä kapitalismia hallitsee monikansalliset korporaatiot, emmekä me pienet ihmiset pysty enää tuottamaan niille riittävästi uutta omaisuutta, vaan meidät pidetään nöyrinä ”sopivassa” niukkuudessa eurovaltioden valtiovelkojen avulla…

  Nytkin hirveä vaahtoaminen velasta, Orpo puhuu paskaa, kaikki puhuvat paskaa tai tyhjiä onttoja sanoja, mutta meitä se ei hetkauta, meitä hallitsee kapitalismi.

  Vähän toki on vaikutusta jaetaanko tästä Suomenkin niukkuudesta edes vähän, vaikka 75 euroa köyhille koronakansalaisille, vai leikkaisiko Sipilä lisää köyhiltä ja antaisi senkin rahan rikkaille..

  Ja huonommaksihan tämä kaikki tietenkin menee, niin kauan kuin me haluamme kiltisti olla monikansallisten korporaatioden ja muutaman miljardöörin peukalon alla, niiden muutaman jotka jo nyt omistaa enemmän kuin toinen puolikas maapallon väestöstä.

  Vastaa
  • 13.7.2021 12:09:sta
   Permalink

   En vastaa tästä kommentointipalstasta, mutta voin TKS-lehdessä julkista Työstä ja taistelusta-sivulla hyvän kirjoituksesi. Voitko lähettää minulle raunolintunen@hotmail.com osoitteesi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.