Kalevi Sorsa -säätiön raportti eriarvoisuuden tilasta julkaistiin 18.8.2020. Raportissa kansalaisten sosiaalinen asema erottuu toisistaan jyrkästi niin terveydessä kuin koulutuksessakin. Mitä numeroiden ja prosenttien takaa paljastuu, jos sinne kurkistaa.

Kaikki pienipalkkaiset terveydenhoito- ja palvelualojen osa-aikaiset työntekijät, yksinhuoltajat ja heidän lapsensa, vähävaraiset eläkeläiset, maahanmuuttajat ja työttömät sekä vammaiset ja sairaat ovat tunteneet konkreettisesti omissa nahoissaan kolmekymmentäkolme vuotta maata hallinneiden oikeistohallitusten sosiaaliturvaan ja palveluihin kohdistamat leikkaukset. Se on todettu nyt akateemisessa tutkimuksessakin. Eriarvoistumiseen ja köyhyyteen johtaneesta politiikasta ovat vastuussa: Holkeri, Aho, Jäätteenmäki, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen, Stubb ja Sipilä, Lipposta listalta unohtamatta.

Kokoomus ja Keskusta ovat huolehtineet esimerkillisellä tavalla rikkaiden ja hyvätuloisten intresseistä. Työtä rikkaiden hyväksi ne ovat tehneet vuodesta 1987 lähtien, noin 11 736 päivän ajan. Näiden vuosien aikana yritystuet ovat moninkertaistuneet. Yritysten lakisääteisiä kuluja, veroja ja maksuja, sekä osinkojen ja omaisuuden verotusta ne ovat keventäneet aivan tolkuttomasti.

Kun mikään ei riitä, rahaa siirretään vielä veroparatiiseihin ilman mitään seuraamuksia. Joten ei ole ihme, että näistä pääministerien ja valtiovarainministerien nimistä on tullut kansalaisten suussa kirosanoja, sekä synonyymeja leikkauspolitiikalle ja julkisten palvelujen supistuksille.

Jonkin sorttista sosialidemokraattista politiikkaa ovat kyenneet enemmistöhallituksissaan toteuttamaan Rinne ja Marin, tähän mennessä noin vajaan viidensadan päivän ajan. Valtiovarainministeri Vanhanen julkaisi äskettäin VM:n virkamiesten nimissä, entisen työnantajansa, Perheyritysten liiton lähettämät terveiset Sanna Marinin hallitukselle. Millaisen vastaanoton Vanhasen rajut leikkausehdotukset saavat pääministeri Marinilta ja muilta hallituskumppaneilta, sitä jäädään mielenkiinnolla odottamaan …

Suomalainen valtaeliitti koostuu pankkien ja rahalaitosten, metsä-, elektroniikka-, energia-, metalli- ja rakennusteollisuuden sekä kaupan ja median vaikutusvaltaisista suuromistajista, yritys- ja elinkeinoelämän johtajista, armeijan ja poliisin ylimmästä johdosta ja valtionhallinnon korkeimmista virkamiehistä. Valtamedian ydintehtäviin kuuluu kapitalistisen systeemin tukeminen, ja huolehtiminen siitä, että kukaan ei pääse horjuttamaan eikä kyseenalaistamaan valtaeliitin yhä röyhkeämpää oman edun tavoittelua, kuten Sipilän, EK:n, ja UPM:n Pesosen yhä röyhkeämpää oman edun tavoittelua.

Suomesta rakennettiin sotien jälkeen, Kokoomuksen ollessa oppositiossa, Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jota on purettu siitä lähtien, kun kokoomuksesta tuli jälleen hallituspuolue vuonna 1987.  Valtaeliitti ja kokoomuspoliitikot, jotka huolehtivat edellä mainitun tahon intresseistä, muodostavat erittäin vaikutusvaltaisen liiton, joka on vastuussa taloudellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden lisääntymisestä.

Jussi Malminen

Kurkistus numeroiden ja prosenttien taakse
Merkitty:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.