Nato mukana imperialistisissa sodissa

Euroopan parlamentissa pidettiin 15.3. ulkoasiainvaliokuntien (AFET) sekä turvallisuus- ja puolustusalan alakomitean (SEDE) yhteinen kokous, jossa esittelijänä toimi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Kreikan kommunistisen puolueen (KKE) Euroopan parlamentin jäsen Kostas Papadakis esitti kokouksessa KKE-ryhmän kannanoton. Siinä korostettiin Naton rikollista, historiallista vastuuta veristen interventioiden ja sotien aloittamisessa sekä ”NATO 2030 -suunnitelman” ja ”Defender Europe 21” -sotaharjoituksen vaarallista kehitystä.

– Nato on synonyymi vallankaappauksille, imperialistisille interventioille ja sodille. Sen vastuu on valtava ja rikollinen Kyproksen miehityksestä, verenvuodatuksesta Jugoslaviassa, Syyriassa, Libyassa, Irakissa, Afganistanissa, Ukrainassa ja muualla. Nato käyttää hyökkäyksien perusteena provosoivia tekosyitä.

Nato, Yhdysvallat ja EU ovat kilpailukeskuksia, jotka ylläpitävät pakolaisongelmaa ja valtioiden rajojen muutospyrkimyksiä.

– Nato, kuten EU, pitää Turkkia strategisena kumppanina. Nato ei tunnusta rajoja jäsenvaltioidensa Kreikan ja Turkin välillä, pitäen itäistä Välimeren aluetta yhtenä toiminta-alueena. Palkitsette siten Turkin porvariston provokaatiota edistämällä suunnitelmaa luonnonvarojen yhteisestä hyödyntämisestä energiayritysten hyväksi Kaakkois-Välimerellä.

– Näille imperialistisille suunnitelmille porvaristo antaa tukensa. Niitä vastaan taistelu liittyy kansan taisteluun Naton ja EU:n ikeen alta vapautumiseksi sekä Yhdysvaltain ja Naton tukikohtien poistamiseksi, jotta voidaan vahvistaa kansojen yhteinen taistelu omien etujensa puolesta.

Ktp:n mielestä Suomen ulkopoliittisen johdon Nato-sitoutuminen on suuri virhe.

Työkansan Sanomat 5/2021

Nato mukana imperialistisissa sodissa
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.