Työvoimapula on osa kapitalistista keinottelua

Samaan aikaan kun porvarimedia pullistelee uutisia työvoimapulasta jatkuvat työpaikoilla yt-neuvottelut, lomautukset ja irtisanomiset. Joillakin aloilla voi olla satunnaista pulaa halpatyövoimasta, mutta todellinen ongelma on työpaikkapula.

Suomessa oli elokuun alussa noin 450 00 työtöntä. Heistä kymmenet tuhannet olivat yhä lomautettuja. Tilanne ei tule muuttumaan lähikuukausina paremmaksi. Tästä kertovat elokuun alun uudet yt-neuvottelut.

Kapitalistien välinen kilpailu ja keinottelu synnyttävät yhtäaikaisesti satunnaista työvoimapulaa ja alati jatkuvaa työttömyyttä, jonka aste vaihtelee finanssitalouden laskujen ja nousujen tahdissa.

Muutama esimerkki työpaikkojen alasajosta elokuussa: Patria, Keskisuomalainen-konserni, Raisio-konserni, Loiste-yhtiöt, YIT, Ilkka-Yhtymä, Touhula-ketju, Veikkaus sekä julkiselta puolelta Vaasan ja Kemin kaupungit.

Yksi esimerkki myös työvoimapulasta. Vasta perustettu hoivayhtiö hakee työntekijöitä vanhuspalveluunsa.  Työaika on 2 tuntia viikossa ja palkka noin 10 euroa tunnissa. Haku on suunnattu erityisesti opiskelijoille ja toista työtä etsiville.

Tuossa on työvoimapulan laadullinen sisältö. Kiinnostaako?

Työkansan Sanomat 10/2021

Työvoimapula on osa kapitalistista keinottelua
Merkitty:                                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.