Työtätekeville huono kiky-sopimus ja sitä seuranneet nyt vielä voimassa olevat kaksivuotiset sopimukset ovat avanneet tien paikallisille ja yhtiökohtaisille työehtosopimuksille. Uudet sopimukset pitäisi solmia ensi kevääseen mennessä. Osa työehtosopimuksista on katkolla jo kuluvan syksyn aikana.

Suuret yhtiöt ja kapitalistien EK jäsenjärjestöineen ovat nyt liikkeellä tavoitteena alentaa palkkoja, muita työehtoja ja hajottamassa työtätekevien välistä solidaarisuutta ja joukkovoimaa. Koko tes-järjestelmä ja edes jonkinlaista rahallista vähimmäisturvaa antanut yleissitovuus on vaarassa hajota.

Ktp:n mielestä työtätekevien mahdollisuus puolustaa etujaan ja asemaansa on vain työpaikkojen joukkoliikkeen taistelussa, työläisten omissa käsissä. Työtätekevien on noustava puolustamaan etujaan ja asemaansa.

Ammattiliittojen on noustava puolustamaan tes-järjestelmää ja sopimusten yleissitovuutta. Kapitalistien hyökkäys palkkoja ja työehtoja vastaan on torjuttava!

Kommunistinen työväenpuolue

Keskusneuvosto

Vantaa 18.9.2021

Ammattiliitot puolustamaan tes-järjestelmää ja sopimusten yleissitovuutta
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.