Tänään, niin kuin 75 vuotta sitten, työväenluokan vallan puolesta!

Toukokuun 9. päivänä vuonna 1945 Puna-armeija nosti punaisen lipun Berliinin keskustassa, viestien kansojen suurta antifasistista voittoa ja natsismin häviötä Neuvostoliiton johtaman raskaan ja verisen taistelun jälkeen. Taistelussa ratkaisevassa asemassa olivat myös antifasistiset partisaanit ja liikkeet, joita johtivat monien kutsuun vastanneiden maiden kommunistiset puolueet. Ne olivat vannoneet murskaavansa Italian ja Saksan johtamat taantumukselliset voimat.

Miljoonien neuvostoliittolaisten sotilaiden, partisaanien ja antifasististen taistelijoiden valtavien uhrauksien ansiosta Euroopan pääoman armottomimman diktatuurin aika oli ohi. Työväen ja Neuvostoliiton vahvuus todistettiin kaikilla tasoilla. Nämä kansojen aikaansaamat voitot ovat nykyään kapitalismissa vain hämärää unta. Tämän todistaa kansojen kielteiset kokemukset nykyisen pandemian keskellä. 

Tänä päivänä vuonna 2020 kommunistiset ja työväenpuolueet, jotka toimivat Euroopan eri maissa, todistavat miten eri porvarilliset hallitukset ponnistelevat valtavasti puolustaakseen palvelemaansa kuvottavaa systeemiä, kirjoittaen uudelleen kansojen verellä kirjoitettua historiaa. Näin tekee etenkin Euroopan unioni, joka tahallisesti kieltää Neuvostoliiton ja sen valtavien ponnistuksien roolin toisen maailmansodan loppuun saattamisessa. 

Euroopan parlamentti kuvastaa EU:n taantumuksellista ja imperialistista luonnetta nostamalla hyväksymiskelvottomia antikommunistisia kannanottoja loukaten kaikkien niiden sankarillista muistoa, jotka kävivät raskasta sotaa natsismin kukistamiseksi. Parlamentti jopa kannattaa kommunististen puolueiden ja niiden symboleiden kieltämistä häpeällisellä väitteellä, jonka mukaan kommunismi ja natsismi olisivat yhtä pahoja.

Kapitalistiset instituutiot ovat yrittäneet vuosia tehdä toukokuun 9. päivästä ”Euroopan päivän”, mikä on suorassa ristiriidassa kansojen yhteisen muiston ja tietoisuuden kanssa. Mutta myös tänä vuonna kommunistit ympäri mannerta puolustavat historiallista totuutta sekä vaativat kovaan ja selvään ääneen antifasistisen voitonpäivän muistamista. 

Ottaen huomioon imperialistisen Euroopan unionin sekä monopolien ja Euroopan maiden työväenluokan ja kansojen välillä olevan ratkeamattoman ristiriidan, on kasvavassa määrin kiireellistä vahvistaa luokkapainotteisia kantoja kapitalismin kukistamiseksi.

Tänään, kuten 75 vuotta sitten, kommunistien tehtävä kansainvälisellä tasolla on yhä koko työväen ja kansojen voimien organisointi taisteluun päihittää imperialismi, kukistaa kapitalismi ja rakentaa veljelliset ja yhteistyöhaluiset suhteet kaikkien maiden välille. Näin estämme 75 vuotta sitten päihitettyjen kauhujen, kärsimysten ja rikosten paluun.

Taistelu sosialismin puolesta on tänään oleellisempi ja tarpeellisempi kuin koskaan ennen. Se on taistelua yhteiskunnallisesta vapautumisesta pois kapitalistisesta riistosta ja taistelua tulevaisuudesta kansojen ja ihmiskunnan hyvinvoinnin puolesta.

9.5.2020 kansojen suuren antifasistisen voiton päivänä.

Euroopan Kommunististen ja Työväenpuolueiden Aloite-järjestö 

Tänään, niin kuin 75 vuotta sitten, työväenluokan vallan puolesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.