Pakina: Hemingwayta mukaillen – Vanhus ja Putin

Seurasin viime viikon puolivälissä presidenttien Biden ja Putin tapaamista ja tiedotustilaisuuksia. Johtopäätökset piti tehdä viimeksi mainituista.

Jos on uskominen Ylen ja muun porvarimedian asiantuntijoihin, Biden ojensi Putinia ja Venäjä hävisi tämänkin yhteenoton. Ylen vakiovieras Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raig oli niin vakuuttunut Venäjä tappiosta, että oikein tärisi.

Lännessä presidenttien tapaamisen odotukset olivat jo ennakkoon negatiivisia ja mediassa esitettiin vaatimuksia Putinin ojentamisesta. Venäjällä odotettiin diplomaattista ja asiallista keskustelua ja edistystä ainakin muutamissa kiistakysymyksissä.

Ja lievää etenemistä tapahtuikin ydinaseiden rajoittamisessa ja nykyistä parempien diplomaattisten suhteiden palauttamisessa.

Presidentti Putin osoitti tiedotustilaisuudessaan jälleen laajat ja yksityiskohtaiset tietonsa kaikista käsitellyistä aiheista. Nytkään ei kuultu epäröiviä sanoja tai takeltelua.

Presidentti Biden vaikutti omassaan hauraalta ja epävarmalta. Monet tärkeimmät asiat pääsivät unohtumaan vaikka lukulaite ja korvanappi kävivät kuumina. Olikin ymmärrettävää, että ulkoministeri Blinken kirjoitti pienille lapuilleen viestejä joita välitettiin Bidenille.

Pääsikö tapaamisessa käymään niin, että se olikin Putin joka ojensi Bidenia?

Ps. Kaikissa arvioissa on otettava huomioon, että Yhdysvallat ja Venäjä ovat kapitalistisia maita. Ja Kiina on ainakin toisella jalallaan samassa ryhmässä. Se merkitsee imperialistista kilpailua, kun pääomat kasvavat liian suuriksi mahtumaan maan omien rajojen sisälle.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 8/2021

Pakina: Hemingwayta mukaillen – Vanhus ja Putin
Merkitty:            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.