Pakina: Viedään käsistä

Kapitalismin kriisi ja korona ovat jo yli vuoden jäytäneet Suomen taloutta ja työväestön palkkatuloja. Siksi yhtiöille on jaettu miljardeja euroja, syötetty suuri määrä propagandaa ja suostuteltu kuluttajia. Näin talouden pyörät on saatu kitisten pyörimään.

Miljarditukien jakajana ovat eduskunta ja hallitus, propagandan Mediapoolin sisältöryhmä.

Sisältöryhmän yksi tehtävä on kriisien ja poikkeusolojen aikaisen uutisoinnin ohjaaminen ja ”väärien” uutisten leviämisen estäminen. Tässä työssä porvarimedia tietenkin auttaa auliisti ryhmää.

Ryhmän ohjauksesta ja positiivisen ilmapiirin lietsomisesta on saatu nauttia lähes päivittäin. Ihmiset muka kuluttavat niin paljon, että polkupyörät, sähköautot, asunnot, kasvihuoneet, ulkogrillit ja valmismatkat viedään käsistä. Median mukaan vain ruokaa ja vessapaperia on ollut riittävästi.

Totuus on kuitenkin toisenlainen. Kansantulo aleni viime vuonna kolme prosenttia ja palkkatulot putosivat reippaasti alaspäin.

Pyöräliikkeissä onkin pitkät rivit monenlaisia polkupyöriä, autorivistöt kasvavat myyntipaikoilla, omistusasuntoja on tyhjillään enemmän kuin koskaan ja sadat liikkeet kamppailevat myymättömien grillien kanssa.

Valtio, Suomeen pesiytyneet kyberlaitokset ja porvarimedia muistuttavat jatkuvasti meitä medialukutaidosta. Syytä kyllä onkin, mutta tuota taitoa on käytettävä niiden itsensä tuottaman propagandan tunnistamiseksi.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 6/2021

Pakina: Viedään käsistä
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.