”Eurooppalainen historiallinen tietoisuus” -mietintö on EU:n parlamentin uusin kommunismin vastainen hyökkäys ja osa EU:n toimielinten harjoittamaa historian vääristelyä.

Mietinnössä todetaan muun muassa: ”se tunnustaa natsien, fasististen ja kommunististen totalitaaristen hallintojen sekä kolonialismin alaisuudessa tekemät rikokset…”

Antikommunistinen mietintö yrittää samaistaa kommunismin, paitsi natsismin hirviöön ja fasismiin, myös imperialistiseen sortoon ja orjuuteen.

Euroopan ja USA:n kapitalististen valtioiden aiheuttama kansojen köyhtyminen ja kurjuus kolonialismin aikana ja sen kauheilla rikoksilla saivat voimakkaan iskun kansojen antifasistisen voiton ja Neuvostoliiton ja sosialismin ratkaisevan roolin jälkeen.

Mietintö pitää sisällään provokatiivisen toteaman: ”nämä menneisyyden julmuudet antavat vahvan tarkoituksen tunteen eurooppalaiselle rauhanprojektille”.

EU:n ”rauhansuunnitelma” on se, minkä kansat maksavat kalliisti verellään imperialistisissa sodissa ja interventioissa, joita EU, sen jäsenvaltioiden porvarihallitukset ja niiden liittolaiset käynnistävät tai tukevat kaikkialla: Gazassa, Ukrainassa, Punaisella merellä, Sahelissa, Jugoslaviassa, Irakissa, Libyassa ja Afganistanissa. Lista on loputon.

Se lisää taantumuksellisen näkemyksen, jonka mukaan ”ei ole olemassa kiistatonta historiallista totuutta”, että ”eurooppalaisen historiallisen tietoisuuden” on perustuttava niin sanottuihin ”yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin”.

Tämä on tunnustus ja todiste siitä, että EU:n on tarkoituksenmukaista vääristää historiaa pyrkien tarjoamaan kurjia saarnojaan ihmisille, erityisesti nuorisolle. Siksi EU hakee apuun kommunisminvastaista ”Kansalaiset, tasa-arvo, oikeudet ja arvot” -ohjelmaa ja vaatii koulutuksen hyödyntämistä eli EU:n opiskelijoiden ja opettajien ”aivopesua”.

Osana tätä suunnitelmaa EU tukee Brysselissä sijaitsevaa ns. ”Euroopan historian taloa”, joka on kommunisminvastaisen ja historiallisen väärentämisen ”muistomerkki”. Ja se järjestää samanlaisia juhlia ja vihan ja valheen päiviä, kuten niin sanottua ”totalitaaristen ja autoritaaristen hallintojen uhrien eurooppalaista muistopäivää”, joka heittää vettä natsivoimien ja äärioikeiston myllyyn.

Näiden voimien noususta sitten EU ja pääomapuolueet teeskentelevät tekopyhästi olevansa huolissaan ennen EU-parlamentin vaaleja.

Riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa, valheita, antikommunistista myrkkyä ja historian väärentämistä he käyttävät, vaikka kuinka paljon kalliita kampanjoita he järjestäisivät, totuutta ei voida pyyhkiä pois. Ihmiset ovat kirjoittaneet ja kirjoittavat historiaa taistelullaan ja verellään mätää riistojärjestelmää vastaan.

Sosialismin historialliset saavutukset koulutuksessa, terveydenhuollossa, työttömyyden poistamisessa ja työntekijöiden oikeuksien turvaamisessa ovat piikki porvariston ja EU:n lihassa. Ne osoittavat, että EU ja sen palvelema kapitalistinen julmuus eivät ole ainoa tie. Kansalla on valta omalla auktoriteetillaan kussakin maassa heittää pois kapitalistinen riisto ja rakentaa sosialismin Eurooppaa.

EU:n parlamentissa Kreikan kommunistisen puolueen (KKE) ryhmä äänesti ”Eurooppalainen historiallinen tietoisuus” -mietintöä vastaan, ja tuomitsee mietinnön antikommunismin ja historian vääristelyn.

Työkansan Sanomat 1/2024

EU:n parlamentti – antikommunismia ja historian vääristelyä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.