Kansainväliset konfliktit ja jännitteet ovat parhaillaan kasvamassa kautta maailman. Imperialistiset sodat raivoavat Euroopassa, Lähi-idässä ja yhä kiihtyvään tahtiin myös Afrikassa ja Aasiassa.

Imperialistien välinen sota Ukrainassa jatkuu jo kolmatta vuotta. Tuhoisan kulutussodan vahingot tulevat näkymään vielä vuosikymmenien päästä.

Israelin hävityssota Gazassa on jatkunut seitsemän verisen kuukauden ajan. Viimeisimpien tietojen mukaan palestiinalaisia on kuollut yli 35 tuhatta. Haavoittuneita on lähes 81 000. Yhä useammin ja useammin voimme nähdä liki reaaliaikaista Israelin miehitysjoukkojen terroria ja hirmutekoja Gazassa.

Viimeisimpänä hirmutyönä on mekanisoitu hyökkäys Egyptin rajan tuntumassa sijaitsevaan Rafahin kaupunkiin etelä-Gazassa.

Kaikesta huolimatta Palestiinan kansalle sataa tukea kautta maailman. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut pidätysmääräyksen Israelin pääministeristä Benjamin Netanyahusta ja puolustusministeri Yoav Gallantista, ja vaatinut Israelia lopettamaan hyökkäyksensä Gazassa ja muualla Palestiinassa.  

Jopa Euroopassa Espanja, Irlanti ja Norja ovat tunnustaneet Palestiinan valtion. Nyt jo 130 YK:n jäsenvaltiota tehnyt tunnustuksensa. Häpeällisesti Suomen oikeistohallitus toimii toisin ja myötäilee asekauppojen toivossa sekä Israelin että USA:n hallituksia. Yleinen mielipide jopa imperialistisissa maissa on kääntymässä Israelia vastaan.

Imperialistien sapelienkalistelu on jatkunut myös Aasiassa. Sekä Kiina että Yhdysvallat ovat pitäneet suuria sotaharjoituksia sekä Etelä-Kiinan merellä että Korean niemimaalla.

Ktp tuomitsee kaikki imperialistiset sodat, Suomen Nato-jäsenyyden ja sen seurauksena suomalaissotilaiden lähettämisen sotimaan ulkomaille, ja Suomen tuen Palestiinan miehitykselle ja Gazan asukkaiden kansanmurhalle.

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta

Keskusneuvosto Vantaa, 25.5.2024


Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) tuomitsee imperialistiset sodat ja Suomen Nato-jäsenyyden

Hakutulokset “Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) tuomitsee imperialistiset sodat ja Suomen Nato-jäsenyyden

 • 29.5.2024 18:17:sta
  Permalink

  Saanko kysyä, että jos Hamas saa alueen, jota haluaa ja joka on ”joelta mereen” niin mihin mahdutatte Israelin valtion?
  Anteeksi, että kysyn saman uudelleen. Sopiiko sellainen kutenkin?

  Vastaa
  • 30.5.2024 00:57:sta
   Permalink

   Palestiinalaisten vastarintaliike Hamas ei tietenkään saa mitään alueita. Se on ilmoittanut rauhanprosessissa siirtyvänsä takaisin poliittiseen toimintaan. Kyse on kahden itsenäisen valtion, Israel ja Palestiina, ratkaisusta ja tunnustamisesta.

   Tähän mennessä yli 140 YK:hon kuuluvaa valtiota on tunnustanut Palestiinan valtion. YK:hon kuuluu 193 valtiota. On vain ajan kysymys, kun kahden valtion malli toteutuu.

   Vastaa
   • 4.6.2024 20:38:sta
    Permalink

    Minua kiinnostaisi KTP:n kanta Kiinaan ja sen tapaan harjoittaa ”sosialismia kiinalaisin ominaisuuksin”

    Vastaa
    • 4.6.2024 23:52:sta
     Permalink

     Kommunistisella työväenpuolueella (Ktp) ei ole puolueyhteyksiä Kiinan kommunistiseen puolueeseen, eikä myöskään virallista kantaa Kiinan nykysosialismista. Keskusteluissa on kuitenkin todettu, että Kiinan talous toimii lähes kapitalismin tavoin. Kiina on ulkomaankaupassaan myös vedonnut usein markkinatalouteen ja sen vapauksiin. Jää nähtäväksi, miten Yhdysvaltojen, Britannian ja EU:n talouspakotteet vaikuttavat Kiinan talouteen ja vielä jäljellä olevaan sosialismiin. Kiinan puolue on tässä ratkaisevassa asemassa.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.