Suomen valtion asema Naton ja EU:n jäsenenä on vienyt Suomelta todellisen itsenäisyyden päätöksenteossa. Jäsenyys pakottaa monet suomalaiset poliitikot ja päätöksentekijät tietynlaisiin ylhäältä ja ulkopuolelta annettuihin poliittisiin linjoihin.

Ulkopoliittisesti näistä merkittävimpiä ja lopulta näkyvimpiä linjauksia viime ajoilta on Israelin tukeminen sekä poliittisesti että taloudellisesti. Tämä siis siitä huolimatta, että Israelin miehitysjoukot ovat tappaneet jo 16 000 palestiinalaista Gazan kaistalla. Näistä uhreista Gazan terveysministeriön ja monien vapaaehtoisjärjestöjen mukaan lähes puolet on lapsia.

Muun muassa YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston mukaan monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että Israelin miehitysjoukkojen hävitysvimma ja tulivoiman käyttö tiheästi asutetulla Gazan kaistalla viittaa selkeästi tarkoitukselliseen kansanmurhaan ja etniseen puhdistukseen.

Tämä ei tietenkään ole uusi asia. Jo vuonna 1948 palestiinalaisia alettiin syrjäyttää ja tappaa omilla asuinalueillaan. Systemaattinen puhdistus on johtanut nykytilaan, missä palestiinalaiset ovat käytännössä vankeja ahdettuna pienille alueille, joita ympäröi täysin militarisoitu ja Israelin miehitysjoukkojen valvoma raja. Edes palestiinalaiset, jotka ovat Israelin valtion kansalaisia, eivät saa samoja kansalaisoikeuksia kuin juutalainen kansanosa.

Israelin valtio ja tämän kannattajat ulkomailla ovat vuodattaneet krokotiilin kyyneleitään siitä asti, kun vajaa kaksi kuukautta sitten Palestiinan vastarintaliikkeet suorittivat sotilaallisen operaation Gazan rajojen ulkopuolella. Israelin miehitysjoukot vetäytyivät sekasortoisesti, pakenivat monista sotilastukikohdista ja jättivät taakseen jopa panssarivaunuja. On myös näyttöä siitä, että Israel itse olisi aiheuttanut siviiliuhreja häikäilemättömällä tulivoiman käytöllään.

Kuten todettua, tämän sodan historia ei ulotu vain tämän vuoden lokakuun seitsemänteen päivään.

Suomen hallituksen häpeällinen tuki Israelin miehityshallinnolle jatkuu edelleen, äärimmäisen verisestä miehitysjoukkojen hyökkäyksestä huolimatta. Ktp vaatii, että tälle politiikalle tulee loppu.

Vaadimme:

– Jatkoa tulitauolle.

– Kaiken taloudellisen toiminnan katkaisua Israelin valtion kanssa.

– Asekauppojen, kuten satojen miljoonien eurojen David’s Sling-ohjusten kaupan, välitöntä lopettamista.

– Israelin joukkojen vetämistä vuoden 1967 rajojen taakse

– Palestiinan itsenäisyyden tunnustamista.

Ktp seisoo horjumatta palestiinalaisten kansallisen itsemääräämisoikeuden takana.

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta

Keskusneuvosto

2.12.2023

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) tuomitsee Suomen hallituksen palestiinalaisten kansanmurhaa tukevan politiikan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.