Vasemmistoliitto ja sen puheenjohtaja menestyivät hyvin pidetyissä Euroopan Unionin vaaleissa.

Jos äänestäjänä olet todella halunnut Suomen luopuvan suvereenille valtiolle kuuluvista oikeuksista ja humaanista oikeudesta elää, silloin olet varmaan antanut äänesi Li Anderssonille. Muussa tapauksessa olet saattanut tulla huijatuksi porvarillisen uutisoinnin toimesta, tai riittämättömästä edustajan/ehdokkaan tekojen seuraamisesta.

Kun eduskunnan ulko- ja turvallisuusasiain valiokunta laittoi vuonna 2014 puolustusvoimien komentajan Jarmo Lindbergin allekirjoittamaan ns. Isäntämaa-sopimuksen Naton kanssa, oli Li Andersson ja vasemmistoliitto hiljaa.

Vasemmistoliitto, eikä mikään muukaan eduskuntapuolue edellyttänyt sopimuksen tuomista eduskunnan päätettäväksi. Siitä huolimatta, vaikka sopimus mahdollistaa Naton päätöksellä sen joukkojen tulon Suomen alueelle. Tämä hyväksyntä oli yksi toimi Suomen suvereenisuuden murskauksessa.

Suomen Natoon liittymisen yhteydessä Li Andersson sanoi, ettei puolue pidä päätöstä Natoon liittymisestä hallituskysymyksenä. Niinpä lähes kaikki vasemmistoliiton kansanedustajat äänestivät Suomen Nato-jäsenyyden puolesta, ja puolue jatkoi Sanna Marinin (sdp) johtamassa hallituksessa.

Heinäkuun 1. päivänä vuonna 2024 eduskunta hyväksyi USA:n ja Suomen välillä jo valmiiksi allekirjoitetun DCA-sopimuksen. Sopimus velvoittaa Suomen antamaan USA:n käyttöön 15 sotilastukikohtaa, mahdollistaa joukkojen alueellisen liikkumisen ja antaa USA:lle oikeuden omaehtoisesti varastoida aseita ja ammuksia Suomessa.

Li Andersson ja vasemmistoliitto hyväksyivät myös tämän sopimuksen, joka on jälleen osa Suomen suvereenisuuden murskaamista. Ainoastaan puolueen yksi kansanedustaja, Anna Kontula, vastusti sopimuksen hyväksymistä. Kannatusta esitykselleen hän ei saanut. Siis, vain yksi kansanedustaja 200:sta vastusti DCA-sopimusta.

Ehkä edellä mainitut päätökset, joita Li Andersson on ollut tekemässä, ovat hyvinkin linjassa hänen näkemyksensä kanssa ohittaa humaanisuus ja sallia mm. eutanasian käyttöönotto Suomessa. Jo vuonna 2016 hän puoluejohtajista kannatti eutanasiaa.

Huumeiden käytöstä Li Andersson on sanonut vasemmistoliiton kannattavan kokeilua huumeiden käyttöhuoneista. Tiloista on saatu myönteisiä kokemuksia yliannostuskuolemien ehkäisyssä muista maista, sanoo Li Andersson.

Käyttöhuoneessa päihderiippuvainen voi käyttää huumeita terveydenhuollon ammattilaisen valvonnassa, perustelee näkemystään Li Andersson.

Hannu Harju

Ktp:n keskusneuvoston jäsen

Li Anderssonin linja on ollut suomalaisia nöyryyttävä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.