Valtion Yle ja Erkkojen Sanomat hallitsevat suomalaista mediaa. Niiden levittämä propaganda kattaa koko Suomen, ja vähän yli rajojenkin. Kun puhutaan valtamediasta, nämä kaksi edustavat ehdotonta valtaa, Yle valtion ja Sanomat pääoman ja porvarien.

Yle ja Sanomat olivat ratkaisevassa asemassa, kun Suomi vietiin pikavauhdilla sotilasliitto Natoon. Ne maksoivat manipuloituja ja suppeita tuhannen ihmisen mielipidetiedusteluja, joita jopa presidentti Niinistö käytti tietolähteenään.

Natoon liittymisen jälkeen meno on vain pahentunut. Kun Suomi solmi DCA-sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa, mielipidekyselyjä ei enää tehty, ja eduskuntakin jätettiin katsomon puolelle.

Tuo sopimus antaa Yhdysvaltojen armeijalle oikeuden sijoittaa tukikohtia ja raskasta aseistusta Suomen maaperälle. Onko salaa sovittu myös ydinaseista?

Helmikuussa käynnistyi koko Euroopan alueella historiallisen suuri Yhdysvaltojen ja Naton Steadfast Devender 24 -sotaharjoitusten sarja. Se jatkuu kesään asti. Sotaharjoitukseen osallistuu 100 000 sotilasta ja valtava määrä Yhdysvalloista tuotavaa sotakalustoa.

Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa maaliskuun 15. päivään jatkuva kasiviikkoinen Nordic Response -sotaharjoitus on osa Steadfast Devender 24 -sotaharjoitusten sarjaa.

Suomen Lappia myllertävät parhaillaan panssarit, tykit ja muut raskaat aseet. Niillä harjoittelee siviiliväestön seassa ja luontoa tärvellen 20 000 sotilasta, joista 4 000 on Suomesta.

Yle ja Sanomat huolehtivat Nordic Responsen näkymisestä ja kuulumisesta suomalaisten olohuoneissa. Puolustusministereitä ja upseereita haastatellaan. Vaikka suoraan ei sanota, hyökkäyksen suunta on itä. Lännessä on vain aseveljiä.

Kuukausipalkkaiset toimittajat huolehtivat myös kotirintamasta. Valikoituja Lapin asukkaita on myös haastateltu. Sotauhosta ei ollut pahaa sanottavaa, vaikka kotitie oli pilattu ja panssarit raapivat puiden kylkiä.

Pisimmälle mielten muokkaus on viety haastattelemalla alakouluikäisiä. Yhden mielestä sotavalmistelut lisäävät turvallisuutta, toinen on menossa ampumaharjoituksiin, kukaan ei puhunut rauhasta.

Rauhankasvatus on pikaisesti palautettava koulujen opetusohjelmiin. Sotapropagandan ylivalta on saatava loppumaan.

Pääkirjoitus, Työkansan Sanomat 2/2024

Sotapropagandalla käännytetään mieliä ja valmistellaan sotaa

Hakutulokset “Sotapropagandalla käännytetään mieliä ja valmistellaan sotaa

  • 17.3.2024 14:09:sta
    Permalink

    Eläköön TKS:n toimitus ja Työkansan Sanomat!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.