EU on julistanut uudella päätöslauselmallaan noitajahdin puolustaakseen imperialistista sotaa Ukrainassa. Se väittää Venäjän sekaantuneen EU:n ”demokraattisiin prosesseihin”, jotka EPP, sosiaalidemokraatit, liberaalit, vihreät ja äärioikeisto ovat allekirjoittaneet.

Tämä on uuden aikakauden avaus EU:n toimielinten ja porvarillisten hallitusten harjoittamalle pogromille niitä vastaan, jotka vastustavat imperialistista pääomaunionia ja sen kansanvastaista taantumuksellista strategiaa. Päätöslauselmaa tukivat myös ns. ”vasemmistoryhmän” (GUE/LEFT) jäsenet.

Myös jotkut sanomalehtiartikkelit syyttävät ainutlaatuisin ”todistein” useiden EU:n parlamentin jäsenten toimivan Venäjän vakoojina ja agentteina.

Näissä ”todisteissa” viitataan latvialaiseen EU:n parlamentin naispuoliseen jäseneen ja kuvataan rikoskumppaneiksi niitä muita, ”jotka ovat osallistuneet toimiin yhdessä edellä mainitun parlamentin jäsenen kanssa, ilmaisseet samanlaisia näkemyksiä ja tukeneet avoimesti Venäjän kantoja”.

Päätöslauselmassa yritetään provosoivasti samaistaa Neuvostoliitto nykypäivän kapitalistiseen Venäjään ja presidentti Putiniin, joita EU piti Ukrainan imperialistisen sodan alkamiseen asti ”strategisena kumppaninaan” ja ”etuoikeutettuna keskustelukumppaninaan”, jotka jakavat ”yhteisiä arvoja”.

Nämä ”yhteiset arvot” ovat paljaaksi riisuttuja kapitalistisen hyväksikäyttöjärjestelmän arvoja.

EU:n ”demokraattiset prosessit” – vakoilua, ilmiantoja, rangaistuksia

Päätöslauselmassa kehotetaan jäsenvaltioiden salaisia palveluja ja EU:n erilaisia sortomekanismeja käynnistämään tutkimuksia ja rikosoikeudellisia syytteitä niitä EU:n parlamentin jäseniä vastaan, joita se nimittää ”Venäjä-mielisiksi ja vuotajiksi”.

Siinä myös todetaan, että EU:n parlamentti ”on valmis antamaan täyden tukensa ja yhteistyön tähän tarkoitukseen” ja pyydetään parlamenttia määräämään mainituille seuraamuksia, kuten rahallisia sanktioita ja heidän parlamentaarisen toimintansa keskeyttämistä.

Päätöslauselmassa kehotetaan parlamentin poliittisia ryhmiä ”seuraamaan edustajien toimintaa” ja vaaditaan lisäksi ”sisäisen tutkimuksen” suorittamista ja ”erityisen parlamentaarisen valiokunnan” perustamista McCarthyismin synkimpien aikojen standardien mukaisesti.

Parlamentin keskustelussa tuli esille se, että ”eurooppalaisen viattomuuden aikakausi on ohi”. Tämä tarkoittaa, että imperialistinen liitto on aloittamassa ”noitajahdin”, missä jokainen sitä kyseenalaistava tai jopa sen kaatamista vaativa joutuu syytetyn penkille ja tuomittavaksi erilaisilla tekaistuilla syytteillä, kuten ”vakoilu” ja ”venäläismielisyys”.

Nämä ovat sanoja EU- parlamentilta, joka toistaa ja nojautuu sanoihin ”ihmisoikeudet”, ”oikeusvaltio” ja ”sananvapaus”.

Tämä törkeä päätöslauselma on esimerkillisin todiste siitä, että heidän ”eurooppalainen demokratiansa” on luihin ja ytimiin asti mätä monopolien diktatuuri.

EU on Ukrainan sodan osapuoli

Päätöslauselma on jälleen yksi osoitus EU:n entistä suuremmasta osallistumisesta kaikin keinoin Ukrainan imperialistiseen sotaan. Sillä edistetään eurooppalaisen pääoman etuja.

Sodasta maksavat verellään Ukrainan ja Venäjän kansat. Mutta myös muut Euroopan kansat ja työläiset maksavat siitä raskaalla verotuksella, hinnannousuilla, energiaiskuilla ja työttömyydellä.

Kreikan kommunistisen puolueen (KKE) parlamenttiryhmä tuomitsi tämän hävyttömän päätöslauselman.

Riippumatta siitä, kuinka monia sortotoimia EU toteuttaa, se ei pysty pysäyttämään työläisten, maaseudun työntekijöiden ja nuorten taistelua oikeuksistaan pääoman ja imperialististen väliintuloja ja sotia vastaan.

Työkansan Sanomat 2/2024

Tavallinen päivä EU:n parlamentissa. Kokoussali on lähes tyhjä.

”Russiagate” – pogromi erimielisiä vastaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.