Eduskunnan ja hallituksen lahja EU:lle 4 miljardia euroa

Eduskunta on hyväksynyt Marinin viiden puolueen hallituksen esityksen EU:n tulevien vuosien budjetista ja elvytyspaketista. Rahat 750 miljardin euron elvytyspakettiin otetaan lainoina ja ne siirtyvät tosiasiassa unionin komissaarien määräysvaltaan.

Lainojen lisäksi, jotka ovat nyt jäsenmaille yhteisvastuullisia, rahoitusta hankitaan antamalle EU:lle ensimmäistä kertaa verotusoikeus mm. muovin käytöstä. Näin myös suurpääoman ajama EU:n liittovaltiohanke etenee suurin harppauksin.

Elvytyspaketin koko on 750 miljardia euroa. Siitä lainataan käytännössä kaikkein velkaantuneimmille EU-maille 360 miljardia ja lahjoitetaan peräti 390 miljardia. Suomen lahjaosuus on 4 miljardia euroa. Sitä ei tulla koskaan saamaan takaisin. Lainojen takaisinsaantikin näyttää epätodennäköiseltä.

Tämä Suomelle vahingollinen päätöksenteko sai alkunsa viime vuoden heinäkuussa EU-johtajien esityksestä. Marinin hallitus on ajanut esitystä kuin käärmettä pyssyn piippuun. Tutkijoiden vastalauseita ja kansalaisten enemmistön mielipiteitä ei ole kuunneltu. Ne on tylysti sivuutettu.

Eduskunnassa hyväksytty EU:n elvytyspaketti ei tule jäämään viimeiseksi. Jo nyt on suunnitteilla kaksi kertaa suurempi paketti. Eikä kyse ole koronapandemian aiheuttamista kuluista. Kyse on kapitalismin ja suurpääoman pelastamisesta.

EU on työväenluokalle vahingollinen kokeilu. Siitä on päästävä eroon.

Työkansan Sanomat 3/2021

Eduskunnan ja hallituksen lahja EU:lle 4 miljardia euroa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.