Entinen valtion Tieliikennelaitos ranskalaisiin käsiin

Työkansan Sanomissa (25.6.2021) uutisoitiin infra-alan Destia Oy:n kesäkuun lakkotaisteluista. Työntekijät vastustivat tuolloin lakoilla yhtiön omistajien yritystä siirtää ensi vuoden alusta henkilöstöä halvemman työehtosopimuksen piiriin. Tavoitteena oli heikentää palkkoja sekä muita työehtoja.

Nyt tiedämme mistä oli kyse. Destian omistajat valmistelivat yhtiötä myyntikuntoon. Kauppa tehtiin elokuussa ja se toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä. Infrayhtiön uusi omistaja on ranskalainen Colas-konserni, myyjänä Ahlströmin suvun sijoitusyhtiö Ahlström Capital.

Destia on entinen valtion Tieliikennelaitos. Sen tunnetuin nimiedeltäjä on TVH. Valtion täysin omistamat laitokset huolehtivat aikanaan Suomen koko väyläverkostosta. Siihen kuuluivat rautatiet, maantiet ja vesireitit.

Tieliikennelaitos yhtiöitettiin vuoden 2008 alusta Destia Oy:ksi. Se myytiin vuonna 2014 yksityisiin käsiin Ahlström Capitalille ja keinottelun kohteeksi. Tulos on nyt nähtävissä, eikä Colasin jatkoaikeista ole mitään tietoa.

Ahlströmin suku tuli 1969 tunnetuksi Laulussa kahdestakymmenestä perheestä. Suvun omaisuudet ja omistukset ovat suomalaisten työläisten tekemän työn tulosta. Tuo rikas suku, kuten muutkin laulussa mainitut suvut hallitsevat ja rikastuvat tänäkin päivänä. Mikään ei ole muuttunut kymmeniin vuosiin.

Työkansan Sanomat 10/2021

Entinen valtion Tieliikennelaitos ranskalaisiin käsiin
Merkitty:                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.