Hävittäjäkoneiden tilausvaltuudet on peruttava

Kommunistisilla Nuorilla (KN-KTP) oli lauantaina 30.1. Helsingissä Kolmen Sepän aukiolla mielenosoitus. Se järjestettiin uusien hävittäjäkoneiden hankintavaltuuksien perumiseksi ja sotilasliitto Naton kanssa tehtyjen sopimusten irtisanomiseksi.

Kolmen sepän patsaalla pidetyssä puheessa todettiin, että Sanna Marinin hallitus sanoo puolustavansa vähävaraisia ja tavallista kansaa. Hallitus on kuitenkin kansan etujen vastaisesti päättänyt käyttää 10 miljardia euroa uusien hävittäjäkoneiden hankkimiseen. Lisäksi hävittäjien käyttökustannukset tulevat olemaan vähintäänkin 30 miljardia.

Muutakin asevarustelua lisätään samaan aikaan kun terveydestä, lapsilta, vanhuksilta ja köyhiltä on leikattu. Nyt tuota aikaisempien oikeistohallitusten kansan vastaista linjaa jatkaa Marinin mukamas “vasemmistolainen” hallitus.

Kommunistinen työväenpuolue  ja nuoret puhuvat hävittäjähankintaa vastaan, koska kukaan ei vastusta hankintaa kapitalistien omistamassa valtamediassa tai eduskunnassa. Kaikki perussuomalaisista ja kokoomuksesta vasemmistoliittoon hyväksyvät hävittäjähankkeen.

Eduskuntapuolueet ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että samalla kun kansa kärsii koronapandemiasta ja valtio velkaantuu ennätyksellisesti, kymmeniä miljardeja on syydettävä hävittäjiin.

Ktp ja puolueen nuoret kutsuvat kaikkia asevarustelua ja Naton sotapolitiikkaa vastustavia ihmisiä mukaan rauhanrintamaan. Sen selkeä vaatimus on Suomen palauttaminen takaisin perinteisen puolueettomuuden ja naapuriystävyyden politiikkaan.

Mielenosoitukset jatkuvat viikonloppuisin eri alueilla Helsingissä.

Työkansan Sanomat 2/2021

Hävittäjäkoneiden tilausvaltuudet on peruttava

Hakutulokset “Hävittäjäkoneiden tilausvaltuudet on peruttava

 • 20.2.2021 17:34:sta
  Permalink

  Erinomainen esiintyminen asevarustelua vastaan, joka toteutuessaan tarkoittaisi Naton täysimittaiseen
  sotaan osallistumista! Viholliskuvana Suomen osalta olisi eittämättä Venäjä.
  Suomelle riittää hyvin yksi laivue nopeita ja korkealla lentämään pystyviä hävittäjiä. Niiden tehtävänä
  tulee olla vieraiden lentokoneiden tunnistaminen, ei toimiminen lentävinä tykkiasemina!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.