Palvelualojen ammattiliitto PAMin johto hyväksyi 2.2. Teollisuusliiton jälkeen toisena suurena liittona yleisen linjan (Suomen linja) mukaisen kaupan alan uuden työehtosopimuksen. Sopimus on kaksivuotinen ja vuoden 2022 palkankorotus on 2 prosenttia. Vuoden 2023 korotukset ovat vielä avoinna.

Prosentuaalisen palkankorotuksen hyväksyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että palkkaerot tulevat palvelualoilla kasvamaan. Sopimuksessa on myös kaupan työntekijöille vahingollinen työaikajoustojen lisääminen.

Kaupan alalle hyväksytyn uuden työehtosopimuksen piirissä on noin 200 000 työntekijää.

Kaupan liiton neuvottelujohtajan mukaan sopimuksella edistetään työnantajien tavoittelemia työaikajoustoja, mutta kaupan ”toimintaympäristön kehittämisessä on edelleen runsaasti työtä”.

Työntekijöiden tilanne ei ole muillakaan palvelualoilla hyvä. Järjestäytymistä, solidaarisuutta ja joukkovoiman käyttöä on lisättävä. Muita vaihtoehtoja ei ole estää kaupan monopolien harjoittamaa työntekijöiden hyväksikäyttöä.

Ammattiliitto PAM hyväksyi palkkaerojen kasvun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.