Marinin hallitus ja Suomen ulkopoliittinen johto tekivät historiallisen virheen esittäessään eduskunnan käsittelyyn Suomen Nato-hakemuksen jättämistä. Jos sotilasliitto Naton ylin johto aikanaan hyväksyy hakemuksen, Suomi liitetään Yhdysvaltojen johtamaan lännen imperialistiseen leiriin.

Virheen suuruutta lisää se, että Suomen kansalta ei kertaakaan kysytty virallista mielipidettä Nato-jäsenyydestä. Kansan mielipiteeseen vedottiin pelkillä nettipaneelien kyselyillä, joita vielä tulkittiin Nato-kannattajien hyväksi. Kansanäänestys jätettiin tarkoituksella tekemättä.

Nettipaneelit otettiin käyttöön tämän vuoden helmikuun alussa laajojen gallupien tilalle. Nettipaneeleissa vastaajien joukko on ollut vain 1 000–1 400 henkilöä. Esitetyt kysymykset ovat olleet johdattelevia ja iäkkäimmät äänestysikäisistä on rajattu paneelien ulkopuolelle.

Eduskunnan äänestyksen jälkeen Nato-hakemus jätetään sotilasliiton Brysselin päämajaan. Sieltä hakemus siirtyy Naton jäsenmaiden parlamenttien käsittelyyn. Jo nyt Turkki on presidenttinsä suulla esittänyt Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä vastustavan kantansa.

Turkki ei ole yksin vastalauseineen, sillä Unkarin pääministeri ja Kroatian presidentti ovat jo aiemmin esittäneen samanlaisia kommentteja.

Suomen ja suomalaisten turvatakuista puhuminen on Naton päivänpaistepolitikointia. Kyse on oikeasti paljon vakavammasta asiasta.

Jos Yhdysvallat ja sotilasliitto Nato lähtevät Ukrainassa aseistamisen ja neuvonantajajoukkojen lisäksi sotimaan Venäjää vastaan, se tarkoittaa varmuudella, että Suomikin on mukana Venäjän vastaisessa sodassa.

Työkansan Sanomat, 20.5.2022

Historiallinen virhe!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.