Suomen Nato-hakemuksen jättäminen on ollut heti sen jälkeen tiedossa, kun porvarimedia aloitti Natoon liittymisen vyörytyksen. Tuo vyörytys pohjustettiin pienillä ja manipuloiduilla nettipaneeleilla, joilla korvattiin aiemmin luvattu Nato-kansanäänestys ja sotilasliittoon liittymisen demokraattinen käsittely.

Natoon liittyminen on virhe ja historiankirjoitus tulee aikanaan paljastamaan sen pienen joukon, joka todellisuudessa päätti sotilasliittoon liittymisestä.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin olivatkin 15.5. pitämässään tiedotustilaisuudessa kieli keskellä suuta, kun Ylen toimittaja esitti näkemyksenään, että Nato-hakemuksen jättämisessä ei edes olisi tarvittu eduskunnan päätöstä?

Suomen sotilaallista liittoutumista vastustavien, puolueettomuutta puolustavien ja rauhanliikkeen näkemys Natosta on ollut sen vuoden 1949 perustamisesta lähtien selkeä: Nato on Yhdysvaltojen johtaman lännen imperialismin sotilaallinen käsikassara.

Naton tehtävänä oli 1949–1991 vastustaa Neuvostoliitto ja sosialistista maailmanleiriä. Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Nato siirtyi tukemaan Yhdysvaltojen hyökkäyssotia Afganistanissa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Samaan aikaan 2000-luvulla Nato on siirtynyt yhä lähemmäksi kapitalistisen Venäjän länsirajoille. Onkin perusteltua kertoa Venäjän tuntemasta Naton laajentumisen huolesta. Tästä oli kyse, kun Venäjän hallinto viime vuoden lopulla esitti Yhdysvalloille, EU:lle, ja ETYJille keskustelua turvallisuustakuista.

Nyt käynnissä olevasta Ukrainan sodassa on kyse Naton laajentumisesta ja Venäjän tarvitsemien turvallisuustakuiden hylkäämisestä.

Eduskunta päätti 17.5. äänestyksen jälkeen Suomen Nato-hakemuksen jättämisestä. Kuten olemme aiemmin todenneet, se on historiallinen virhe.

Työkansan Sanomat, 15.5.2022

Nato-jäsenyys on pienen joukon ajama hanke TKS Pääkirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.