Kommunistiset Nuoret – KTP oli mukana Ateenassa kansainvälisessä seminaarissa, jonka järjestäjinä toimivat Kreikan kommunistinen puolue (KKE) ja puolueen nuoriso-osasto KNE. Seminaariin osallistui eri maista noin 30 kommunististen puolueiden nuoriso-osastoa.

Myös puolueita oli paikalla eri maista. Jotkin ovat vielä pieniä, toiset hyvin suuria, joilla on paljon vaikutusta oman maansa työntekijöiden keskuudessa.

Puolueiden on pitänyt tehdä työtään hyvin erilaisissa olosuhteissa. Jotkin puolueet toimivat samanlaisissa olosuhteissa kuin Ktp, ja toiset puolueet joutuvat toimimaan vainon ja vaikeuksien oloissa. Pystyimme keskustelemaan eri puolueiden kanssa niiden työstä ja oman maansa tilanteesta. Loimme monia yhteyksiä puolueiden kanssa ja saimme paljon käytännöllistä informaatiota.

Seminaarissa oli aiheena proletaarisen internationalismin ajankohtaisuus imperialistisen sodan ja kapitalistisen riiston voimistumisen olosuhteissa. Seminaarin avasi KKE:n keskusneuvoston jäsen. Hän kertoi Kreikan tilanteesta, yleisesti KKE:stä, puolueen kannasta seminaarin aiheeseen, Venäjän ja Ukrainan välisestä imperialistisesta sodasta sekä Kiinan nousevasta imperialismista.

Tämän jälkeen kaikki puolueet pitivät oman puheensa seminaarin aiheesta.

Ktp:n puheessa kerroimme, että Suomessa työntekijöiden tilanne on heikentynyt. Kerroimme, miten inflaatio ja leikkaukset ovat huonontaneet ja huonontamassa työntekijöiden elämänlaatua. Kerroimme Suomen työväen vastuksesta näihin ja miten valtio on aina asettunut porvariston puolelle ja avustanut heitä lakkojen nujertamiseksi.

Puhuimme myös Suomen liittymisestä sotilasliitto Natoon ja miten Suomi on näin liittynyt aggressiiviseen läntiseen imperialistiseen leiriin, mikä on täysin työntekijöiden etujen vastaista. Selitimme, miten ratkaista suomalaisten työntekijöiden huonontuva tilanne.

Suomalaisten työntekijöiden pitää ymmärtää, että valtio ja porvaristo ovat heidän luokkavihollisiaan. Muiden maiden työntekijät, kuten esimerkiksi Venäjän, eivät ole heidän vihollisiaan vaan tovereita. Suomalaisten työntekijöiden pitää vastustaa yhdessä kaikkien maiden työntekijöiden kanssa imperialismia ja kapitalismia.

Osallistuimme myös muihin tapahtumiin, kuten Ateenan yleislakkoprotestiin, missä vastusteettiin uusia työlakeja, joiden takia monet joutuisivat työskentelemään 13 tuntia päivässä.

Olimme festivaalissa pyörittämässä kansainvälistä kaupunkia. Jokaisella delegaatiolla oli oma pöytänsä, missä pystyi keskustelemaan puolueesta, sen nuorisosta ja myydä tavaroita festivaalin kävijöille.

Kiitämme KKE:tä ja KNE:tä heidän työstään organisoida kansainvälinen seminaari ja koko 49. nuorisofestivaali.

Saku Kalliomäki

Työkansan Sanomat 11/2023

Kommunistiset Nuoret – KTP mukana kansainvälisessä seminaarissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.