Kokoomusjohtoisen Orpon neljän puolueen porvarihallituksen ohjelman päätavoite on laaja sosiaaliturvan leikkaaminen. Sen toteuttaminen on aloitettu perussuomalaisen valtiovarainministerin Purran johtaman valtiovarainministeriön ensi vuoden valtion budjettiesityksessä.

Noin 80 miljardin euron esityksen alijäämä on 10 miljardia. Se ei olennaisesti pienene hallituskauden loppuun vuoteen 2027 mennessä. Alijäämällä perustellaan leikkauspolitiikkaa, mikä on kohdistettu työväenluokkaa ja sen kaikkein heikommassa asemassa olevia vastaan.

Leikkausten kohteina ovat sosiaali- ja terveydenhuolto, koulutus, työttömyysturva, asumisen tuki ja perustoimeentulotuki.

Valtion jatkuva velkaantuminen ja alijäämän pysyvyys johtuvat pääasiassa suuren rahan ja yhtiöiden jatkuvasta tukemisesta, armeijan menojen miljardien eurojen kasvusta, Nato- ja EU-menoista ja nyt Ukrainan sodan ja talouden tuesta.

Leikkauspolitiikan ohella Orpon porvarihallituksen rasismitiedonanto sai syyskuun toisella viikolla eduskunnan enemmistön tuen. Tiedonannon valmistelun yhteydessä hallitus aloitti selvitystyön kommunististen tunnusten kieltämisestä Suomessa verukkeella yhdistää ne natsien hakaristiin ja symboleihin.

Hallituksen mukaan kieltäminen on vain juridinen asia. Näin ei tietenkään ole. Kiellossa on kyse Suomen perustuslain mukaisten toiminta- ja järjestäytymisoikeuksien sekä Suomen solmimien rauhansopimusten rikkomisesta.

Porvarihallituksen hankkeet ja yhteiskunnan oikeistolaistuminen muistuttavat pahanteistä 1930-lukua ja kansan demokraattisten oikeuksien kieltämistä. Tuolloin äärioikeiston ja fasismin nousu johti kommunistien, sosialistien ja rauhanvoimien toiminnan kieltoon, vangitsemisiin ja sotien valmisteluun.

-Ktp tuomitsee porvarihallituksen aloittaman työtätekevien toimeentulon ja sosiaaliturvan kurjistamisen.

-Ktp tuomitsee kapitalistien, militarismin ja sodan kymmenien miljardien eurojen tuen.

-Ktp esittää rauhanvoimien yhdistymistä imperialismia vastaan.

-Ktp esittää demokraattisten voimien kokoamista kommunististen tunnusten ja toimintaoikeuksien kieltämisen torjumiseksi.

Kommunistinen työväenpuolue – rauhan ja sosialismin puolesta

Keskusneuvosto

Vantaa, 16.9.2023

Ktp tuomitsee hallituksen kurjistamispolitiikan ja perustuslain sekä rauhansopimusten vastaiset kieltohankkeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.