Eduskuntapuolueet kokoontuivat helmikuun toisella viikolla kiirehtimään Suomen Nato -hanketta puhemies Matti Vanhasen pyynnöstä.

Kyse on sotilasliittoon liittymisen asiakirjojen käsittelystä ja hyväksymisestä jo ennen huhtikuun alun eduskuntavaaleja. Ne ovat sitten valmiina pöytälaatikossa, kun aika on sopiva toimittaa asiakirjat suuren johtajan kassakaappiin Washingtonissa.

Median mukaan käsittelystä ja aikataulustanon saavutettu yksimielisyys. Vasemmistoliitto on mukana tässä demokratiaa pilkkaavassa Nato -pelissä.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo kertoi haastattelussaan vasemmistoliiton hyväksyvän enemmistön tahdon. Saramo tarkoittanee sitä, että puolue on mukana oikeiston ajamassa luokattomassa näytelmässä.

Kiirehtimisestä sovittiin, vaikka Unkari ja Turkki eivät ole edes käsitelleet parlamenteissaan Suomen Nato-hakemusta. Kiireen takana ovat presidentti Niinistö ja Sanna Marinin johtama viisikkohallitus.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuli paljastaneeksi kiireen todellisen syyn. Halla-ahon mukaan huhtikuussa valittavaan uuteen eduskuntaan saattaisi nousta kansanedustajia ”hämmentämään” Natoon liittymistä.

Halla-aho vaati myös eduskuntavaaleissa Nato-keskustelusta luopumista. Se kun olisi jo vanhan asian jauhamista ja saattaisi peittää vaalien ”pääkysymysten” käsittelyn.

xxx

Yhdysvaltojen ja EU:n Venäjän vastaiseen pakotepolitiikkaan kuuluu venäläisen raakaöljyn ja öljytuotteiden purkukielto länsimaiden satamissa.

Lisänä on vielä Venäjän öljylle määrätty hintakatto, minkä tarkoituksena on maan talouden vahingoittaminen. Talouspakotteet kun eivät ole toiveista huolimatta romauttaneet Venäjää.

Venäjän päättäjät ovat vastatoimena alentaneet muutamalla prosentilla maan raakaöljyn tuotantoa. Yhdysvaltojen johto on nyt parahtanut Venäjän käyttävän energia-asetta.

Osataan pelin politiikka muuallakin kuin Suomen johdossa.

Pakina, Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 2 /2022

Kummallista peliä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.