Sotilasliitto Naton vaatimuksena on saada yksittäinen jäsenmaa käyttämään armeijansa menoihin vähintään kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan. Suomen osalta tuo yli viiden miljardin euron vähimmäistavoite täyttyy reilusti jo tänä vuonna.

Sanna Marinin (sd) viiden puolueen hallitukselle sekään ei riitä. Hallitus antoi 27.10 eduskunnalle esityksensä tämän vuoden neljännestä lisätalousarviosta. Sotavarusteluun ja Ukrainan sodan tukemiseen esitetään loppuvuodeksi lisärahaa noin 250 miljoonaa euroa.

Parhaillaan eduskunnan käsittelyssä olevassa valtion ensi vuoden budjetissa ei siinäkään säästellä sotavalmisteluissa ja armeijan rahoissa. Menot ovat nousemassa yli kuuteen miljardiin euroon. Se on paljon enemmän kuin Naton vaatima ja mihin valtiolla on varaa. Velkaa otetaan velan päälle.

Näyttää siltä, että Suomen militaristien tavoitteena ei ole hallita vain Suomea, tavoitteena on puoli maailmaa Naton joukoissa.

Sotilaalliset manööverit ja hallitseminen vaativat harjoittelua. Eikä siitä ole pulaa. Naton joukot ja aseet ovat tuttu näky kaikkialla Suomessa. Ja suomalaiset sotilaat partioivat Nato-joukoissa maamme rajojen ulkopuolella.

Kansainvälisiin sotilaallisiin harjoituksiin osallistutaan istuvan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan tekemien päätösten mukaisesti. Hallitusta johtavat naisministerit ovat paljastuneet päätöksenteossa yhtä sotaisiksi kuin miespuoliset kollegansa.

Sotaista linjaa vain koventaa se, että hallituksen antamassa lisätalousarviossa esitetään itärajan aidan koerakentamiseen kuusi miljoonaa euroa. Tuolla rahalla saa piikkilankaa ja terästä kolmen kilometrin matkalle.

Työkansan Sanomat 12/2022

Miljardeja euroja aseisiin ja piikkilankaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.