Eduskuntapuolueille, hallitukselle ja kapitalisteille ei riittänyt työtätekevien reaaliansioiden ja ostovoiman lisäleikkaaminen, vaikka jo viime vuonna reaaliansiot laskivat yli neljä prosenttia. Tänä ja ensi vuonna aleneminen vain jatkuu, kun ”yleinen linja” aiheuttaa lisää ansioiden alenemista.

Oikeistopolitiikan harjoittajat ja tukijat eivät halua korvata työtätekeville lähes kymmenen prosentin inflaation aiheuttamaa menetystä. Edes ruoan vielä suurempi kallistuminen ei ole saanut eduskuntaa ja hallitusta ”heltymään” edes sen vertaa, että ruoan arvonlisäveroa olisi vaikka tilapäisesti alennettu.

Nyt eduskuntapuolueet ja porvarimedia ovat alkaneet rummuttaa menoleikkausten puolesta, kuin yhdellä suulla.

Työtätekeville on jo aiemmasta kokemuksesta selvää, että menoleikkauksilla tarkoitetaan valtion ja kuntien sosiaalisten panosten vähentämistä. Se tarkoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon, koulutuksen, työttömyysturvan ja vanhuushoivan leikkaamista.

Eduskunta- ja hallituspuolueet ovat menoleikkauksineen sydämettömiä. Edes lapsia ja vanhuksia ei säälitä.

Menoleikkauspolitiikan tilalle pitäisi nyt saada tulonlisäyspolitiikka. Pääomien, osinkojen ja voittojen verotus on kaksinkertaistettava.

Ei ole oikein, että valtio on tukenut kapitalisteja ja suuryrityksiä kymmenillä miljardeilla euroilla koronan ja muilla syillä. Nyt erityisesti pörssiyhtiöt kertovat ennätyksellisen suurista voitoista ja jakamistaan osingoista.

Menoleikkauksia ajavat eivät myöskään halua leikata kymmenien miljardien eurojen asehankinnoista ja armeijan lyhyessä ajassa kaksikertaistuneista menoista. Sotilasliitto Natoon ollaan menossa ”tuli hännässä”.

Ps. Työkansan Sanomia on jaossa viime vuosien suurin painos ennen eduskuntavaaleja. Se on kuitenkin hyvin pientä verrattuna eduskuntapuolueiden ja porvariston miljoonapainoksiin ja kymmenien miljoonien mediamainontaan.

Ktp eikä Työkansan Sanomat saa puoluetukia tai muita valtion avustuksia. Luotamme työtätekevien taloudelliseen tukeen. Kiitos siitä.

Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) kannanotot ja TKS-lehden tärkeimmät artikkelit ovat myös luettavissa puolueen kotisivuilla osoitteessa ktpkom.fi

Pääkirjoitus

Työkansan Sanomat 3/2023

Naamiot on riisuttu – leikkauspolitiikalla työtätekevien kimppuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.