Ammattiliitot Tehy ja SuPer jättivät 3. maaliskuuta lakkovaroituksen kuuteen sairaanhoitopiiriin. Lakon piirissä olisi liittojen jäsenistä 25 000 sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa. Ammattiliitot olivat päättäneet jo aikaisemmin ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta.

Kahden viikon mittainen lakko alkaisi perjantaina 18. maaliskuuta. Se koskisi kuuden sairaanhoitopiirin ohella niiden omistuksessa tai yhteistyössä olevia yhtiöitä ja osuuskuntia.

Lakon alkaessa sen kohteina olisivat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Tehyn ja SuPerin mukaan lakkovaroitukseen oli syynä työantajapuolen jääräpäisyys keskustella vakavasti sote-kriisistä ja hoitajapulasta. Ammattiliittojen esittämä 3,6 prosentin vuosittainen palkkojen korotus yli ”yleisen linjan” jatkuisi viisi vuotta. Tavoitteena on palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaaminen ja palkkatasa-arvo.

Tähän asti solmittujen uusien työehtosopimusten ”yleisen linjan” mukaiset palkankorotukset ovat olleet tälle vuodelle korkeintaan 2 prosenttia. Ne eivät korvaa puoltakaan nykyisestä inflaatiosta.

Palkkataistelu laajenee terveydenhuoltoon ja kunta-alalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.