Pisa Galileo Galilei -lentokentän henkilökunta sekä kaupungin asukkaat ja aktivistit protestoivat ja ilmaisivat vastustavansa Italian hallituksen pyrkimystä lähettää sotilaallista apua Ukrainan hallitukselle. Aseavun lähettäminen vain lisäisi öljyä sodan tuleen.

Italian hallitus käytti aseavun verukkeena väitettä, että se oli ”humanitaarista apua”. Sitä ei hyväksytty.

”Rauhansiltoja Toscanasta, ei sotalentoja! Ei sodalle, ei NATOlle!” työntekijät huusivat ja kantoivat kylttejä, joissa nämä iskulauseet näkyivät.

USB-ammattiliiton edustaja: ”Jotkut Pisan lentokentän työntekijät ilmoittivat meille, että heitä pyydettiin lastaamaan lento ”humanitaarisella materiaalilla”, mutta he ymmärsivät, että kyse oli sotilasvarusteita. Ne olivat aseita ja niiden toimittamista Ukrainalle. Tämä ei tarkoita, ettemmekö olisi solidaarisia Ukrainan kansaa kohtaan, mutta olemme vakuuttuneita, että aseiden toimittaminen pitkittää sotaa ja rikkoo Italian perustuslakia ja lakejamme.”

Kaisa Laine

Pisan lentokentän henkilökunta – ei aselähetystä Ukrainaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.