Kokoomusjohtoinen neljän puolueen porvarihallitus nimitettiin kesäkuun 20. päivänä. Se on ollut nyt tehtävässään vajaat kaksi kuukautta. Jo tuossa ajassa yksi perussuomalaisten ministeri on joutunut eroamaan ja usea muu selittelee puheitaan ja kirjoituksiaan.

Hallitusriitojen syynä ovat perussuomalaisten puoluejohdon ja ministerien vuosia jatkuneet rasistiset ja jopa fasistiset kannanotot. Kyse ei ole yksittäisestä ylilyönnistä, vaan puolueen koko poliittisesta linjasta ja sen avulla hankitusta vaalikannatuksesta.

On tietysti selvä asia, että perussuomalaisten hallituskumppanit kokoomus, kristilliset ja ruotsalaiset ovat jo vuosia tienneet asioiden oikean laidan. Nyt on kuitenkin pelissä paljon tärkeämpää, työväestön lyöminen ja sosiaaliturvan leikkaaminen.

Orpon hallitusohjelman käsikirjoittajana ovat kapitalistien EK ja suuri pääoma. Ne pitävät kynsin hampain kiinni ohjelmasta ja estävät hallituksen nopean kaatumisen.

Hallitusohjelman tavoitteena on heikentää työntekijöiden työehtoja ja vaikeuttaa lakkojen järjestämistä. Ohjelmassa puututaan suoraan työriitojen sovitteluun ja työtaisteluoikeuksiin sekä halutaan muuttaa lainsäädäntöä.

Yksi kaikkiin työntekijöihin iskevä heikennys on sairausloman ensimmäisen päivän muuttuminen palkattomaksi. On siis luovuttava osasta palkkaa tai mentävä sairaana töihin.

Kaikkien sosiaaliturvaan tehtävät leikkaukset alkavat vaikuttaa jo ensi vuonna. Ne tapahtuvat samaan aikaan, kun erityisesti ruoan hinta edelleen nousee ja asuminen sekä liikkuminen kallistuvat.

Eduskuntapuolueet eivät tule puuttumaan tähän työväestöä kurittavaan porvaripolitiikkaan. Siksi on järjestäydyttävä ja herätettävä toimintaan vaikuttava joukkoliike.

Työkansan Sanomat 9/2023

Porvarihallitus riitelee ja leikkaa

Hakutulokset “Porvarihallitus riitelee ja leikkaa

 • 25.8.2023 10:17:sta
  Permalink

  Tämä Sysimusta ÄärioikeistoHallitus on EK n Märkä Päiväuni.
  Pienituloisia Pääsee kurittamaan oikein olan takaa.
  Samalla Varakkaat tulee Rikastumaan entuudestaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.