Valtion yli 70-prosenttisesti omistama kaivosyhtiö Terrafame aloitti 17.1. lähes 700 työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Yhtiön tavoitteena ovat mittavat irtisanomiset. Terrafame jatkaa Sotkamossa Talvivaaran kaivosten toimintaa.

Terrafamen liiketoiminta on ollut tappiollista yhtiön perustamisesta alkaen. Vuoden 2020 tilikauden tappio oli yli 8 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 tappioksi on arvioitu 20–30 miljoonaa.

Kahden viime vuoden tappiot ovat vielä pieniä verrattuna Pekka Perän Talvivaaran ja nykyisen Terrafamen nielemiin valtion varoihin. Perän Tavivaaran perustaminen, sen tappioiden maksaminen, konkurssit, luonnontuhot ja Terrafamen rahoittaminen on maksanut valtiolle ja veronmaksajille miljardin toisensa perään.

Terrafame työllistää nykyisin 800 työntekijää. Yhtiön aloittamien yt-neuvottelujen tavoitteena on irtisanoa 10 prosenttia nykyisestä työvoimastaan.

Valtion Terrafame aloitti yt-neuvottelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.