Suomen Nato-jäsenyys on aiheuttanut Yhdysvaltojen ja Naton aseistuksen, sotilaiden ja sotaharjoitusten vyöryn Suomeen. Panssareita siirretään pitkin Suomen teitä ja sotilaat harjoittelevat suomalaismetsissä.

Viime sunnuntaina Utissa päättyneeseen Southern Griffin 23 -sotaharjoitukseen osallistui satoja yhdysvaltalaisia ja ranskalaisia erikoisjoukkoja kalustoineen. Harjoituksen yksi suunta oli kohti itärajaa.

Uusin sotilaallisen toiminnan laajennus tapahtui Suomen ilmatilassa. Yhdysvallat on aloittanut vakoilulennot Suomen itärajaa viistäen. Samalla kun tarkkaillaan Suomen ilmatilaa, vakoillaan Venäjää kuvaamalla ja kuuntelemalla.

Vakoiluun ja valvontaan käytetään uutta Yhdysvaltain armeijan Artemis-vakoilukonetta. Se tekee säännöllistä lenkkiä Suomen ilmatilassa.

Vakoilukoneen lähtökentät sijaitsevat Baltian maissa ja Puolassa. Sama kone on osallisena myös Ukrainan sodassa.

On vain ajan kysymys, kun Suomen ilmatilassa risteilevät myös Yhdysvaltojen B-52 pommittajat, jotka kantavat mukanaan ydinaseita. Matka Suomeen ei ole pitkä, sillä niiden tukikohta sijaitsee Nato-maa Norjassa.

Työkansan Sanomat 6/2023

Yhdysvallat vakoilee Suomen ilmatilassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.