Länsimaiden määräämät Venäjän vastaiset talouspakotteet ja Venäjän vastapakotteet niille ovat Marinin hallitukselle ja innokkaille ministereille liian iso juttu. Tästä saatiin oiva näyttö, kun valtion omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen komensi VR:n katkaisemaan kuljetukset Venäjälle ja Venäjältä Suomeen.

Sosiaalidemokraatti Tuppuraisen aurinkoinen ilme synkkeni vain vähän, kun muutama päivä myöhemmin Britannian virkamiehet kertoivat komennon olevan virheellinen. Näin Britannia päätti Suomen ja VR:n kuljetuksista.

Väärässä oleminen ei ole ennenkään häirinnyt Tuppuraisen menoa. Ei edes silloin, kun hän istui Brysselin illallispöydässä EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin paikalle.

Tarina ei kerro, ehtikö ”von der” Tuppurainen siemaista viinilasista ennen komentoa toiselle paikalle.

Suomen kenraalit ja valtaeliitti ovat päättäneet viedä maamme sotilasliitto Natoon. Asiasta päätetään käytännössä jo nimitetyssä selvitysryhmässä. Sitä voisi kutsua yötyöryhmäksi, jonka edeltäjä oli öinen sote-selvitysryhmä. Se sopi yksimielisesti sote-uudistuksen raameista.

Nato-selvitysryhmä koostuu eduskuntapuolueiden puheenjohtajista, puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajista ja ainakin Nato-myönteisistä asiantuntijoista.

Hätäisimmät Nato-lobbarit ovat vaatineet hakemuksen jättämistä jo toukokuussa. Kiireessä kansanäänestykset ja laajat mielipidekyselyt ovat kuulemma vain tiellä.

Suomen päättäjät ovat kevään aikana hylkäämässä kaiken kansanvaltaisen ja rehellisen päätöksenteon. Kansalaisten Nato-myönteisyyttä todistellaan pienillä ja manipuloiduilla kyselyillä. Asialle on pantu Taloustutkimus ja Kantar. Niiden tutkimukset ovat kyseenalaisia.

Helmikuusta lähtien ”tutkijoilla” on ollut käytössä uusi internetpaneeli, joka jo lähtökohtaisesti rajaa osan väestöstä ulkopuolelle. Lisäksi kyselyä on painotettu puolueiden kannatuksen mukaan. Näin esimerkiksi kokoomuslaisten mielipiteet ovat yliedustettuina kyselyjen tuloksissa.

Rauno Lintunen

Britannia päätti valtion VR:n kuljetuksista – eduskunnan selvitysryhmä päättää Nato-jäsenyydestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.