Keskustan kannatus on puolittunut Juha Sipilän hallituksen ajoista lähtien. Puolueen nykykannatus on vihreiden luokkaa. Keskustan kannatuksen palauttaminen vaatisi oikeistopolitiikan hylkäämistä ja paluuta vanhoille juurille.

Niin ei tule kuitenkaan tapahtumaan. Maaseudun alasajo jatkuu ja ”kaikkoset” ovat vieneet keskustan Naton helmoihin ja sotauhon lietsojaksi.

Keskustanuoria emäpuolueen alamäki ei huoleta. Päinvastoin. Vauhtia annetaan lisää typerillä kannanotoilla.

Yksi niistä on lokakuun lopulla julkistettu kannanotto, jossa vaaditaan Venäjän julistamista terroristivaltioksi. Keskustanuorten mielestä Suomen on tehtävä niin, kun Virokin teki niin.

Venäjän julistaminen terroristivaltioksi olisi keskustanuorten mielestä vasta alkua. Luhanskin ja Donetskin aluearmeijat on julistettava terroristiorganisaatioiksi. Seuraava vaatimus saattaakin jo olla keskitysleirinen perustaminen Luhanskin ja Donetskin venäläisille.

1930-luvun äärioikeistolaisuus on saanut muutoinkin keskustanuoret laukalle. Mustat saappaat tekevät tuloaan.

Vaatimuslistalla on kaikenlaisen kaupankäynnin lopettaminen Venäjän kanssa. Lisäksi vaaditaan Venäjän konsulaattien lakkauttamista ”toistaiseksi”. Armoa annetaan vasta sitten, kun ”terroristivaltio Venäjää hallitseva Putin on poistettu”.

Keskustanuoret ei vielä esitä Venäjän suurlähetystön häätämistä Helsingistä. Palattaisiin sotien aikaan, kun Suomen ja Neuvostoliiton välisiä asioita hoidettiin Tukholmasta käsin.

Lopuksi keskustan nuoret nostavat miekkansa tuliseen taistoon: ”Venäläisten on tuhottava Putinin hirmuvalta, tukemme Ukrainalle on horjumaton.”

xxx

Uutiset keroivat viikonvaihteessa huolestuttavia tietoja Suomen osallistumisesta Ukrainan sotaan. Sinne toimitettuja armeijan aseita on myyty takaisin yksityisiin käsiin.

Milloin saamme lukea Suomen armeijan singon käyttämisestä Helsingissä jotakin ulkomaata vastaan? Tai milloin joku on saanut käsiinsä Ukrainaan lahjoitetun panssariauto Pasin yksityisen sodan käyttöön.

Rauno Lintunen, Pakina

Työkansan Sanomat 12/2022


Keskustanuoret hurjana – Venäjästä terroristivaltio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.