Päättymässä oleva vuosi on ollut raskas niin suomalaisittain kuin kansainvälisestikin katsottuna. Sodat heittävät varjon ihmisten jokapäiväiseen elämään.  Niitä ei pääse pakoon, niiden vaikutukset tulevat vastaan tavalla tai toisella. 

Luulisi viimeisenkin Neuvostoliiton kaatumista hurraavan, ”omilla aivoillaan” ajattelevan jo ymmärtävän, että tulikohan hurrattua väärässä paikassa ja väärälle asialle. Kun sosialismi Neuvostoliitossa oli USA:n, Naton ja EU:n myötävaikutuksella 1990-luvun alussa tuhottu, piti silloisen länsipropagandan mukaan koittaa rauha maailmaan ja myös vapaa ja uljas Eurooppa ilman sotia.  

Näin ei tapahtunut, mihin kapitalismi ’raidoistaan’ pääsisi. Ukrainan lisäksi Euroopassa orastaa jo muitakin konflikteja. Esimerkiksi Naton 1990-luvulla käynnistämien Jugoslavian veristen hajotussotien seuraukset näyttävät jälleen nousevat esiin.

Sotia käydään myös muualla maailmassa ja niissä taustatoimijoina ja asemarkkinoiden varjelijoina ovat edelleenkin USA, Nato ja EU. Mikään ei siis ole muuttunut.

Suomea ollaan sitomassa sotaliitto Natoon. Lupaa ei kysellä kansalaisilta, vaikka kauniisti aikoinaan luvattiin. 

On ennenkuulumatonta, että USA:n johtamaa sotaliittoa nöyristelevät nyt kaikki eduskuntapuolueet.  Se on saanut järkyttävät mittasuhteet. Politiikoilla tuntuu olevan populistinen kilpailu siitä, kuka uskaltaa röyhkeämmin uhota naapurimaa Venäjälle ja venäläisille.

Historia toistaa itseään. Kun muistaa Suomen aikaisempien kumppanien kannustavat sotauhot, niin ei hyvältä näytä. Sotapropagandaan perustuvan politiikan lopputulokset voivat olla kohtalokkaita. Niistä suurimman vastuun on menetyksinä kantanut aina työväenluokka.

Suomen asevarustelu ja sotien valmistelu tulee kalliiksi. Sosiaali- ja terveydenhuolto on suurissa vaikeuksissa. Vuodenvaihteen jälkeen aloittavilta hyvinvointialueilta puuttuu rahoitusta. Työväestöä kuritetaan suurella reaaliansioiden laskulla, elintarvikkeiden, energian ja muun elämisen kallistumisella.

Mutta periksi ei saa antaa. Ktp jatkaa kansojen rauhanomaisen rinnakkaisolon propagoimista. Emme lähde mukaan käynnissä olevaan sotauhoon. Yksi konkreettinen asia on vastustaa Suomen Natojäsenyyttä.

Tuemme työpaikkojen palkkakamppailua elämisen ja palvelujen hintojen nousun korvaamiseksi täysimääräisenä. 

Kiitän puolueen jäseniä ja ystäviä päättymässä olevan vuoden toiminnasta. Puolue on saanut uusia toimijoita ja ystäviä. Tästä on hyvä jatkaa sosialismin tavoitteita kohti.

Kyllä se sosialismi aikanaan tulee, toverit!

Hyvää Vuotta 2023.

Ktp:n puheenjohtaja Hannu Tuominen: Vuosi vaihtuu, taistelu Natoa vastaan jatkuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.