Suomalaisia on pitkin vuotta 2022 ohjeistettu elämään nuukasti ja säästämään. Joulukuussa ohjeita on annettu erityisesti sähkön käytöstä.

Tässä muutama tiedotusvälineissä päivittäin toistuva ohje.

  • Pitää säästää sähköä.
  • Pitää ostaa halvempaa ja syödä vähemmän.
  • Pitää välttää sairaalan päivystykseen ja terveyskeskukseen menoa.
  • Pitää mennä töihin kävellen tai pyörällä.

Ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun poliittinen eliitti kääntyy apua saadakseen kansan syvien rivien puoleen. Niin on tehty ennenkin, kun poliittiset päätökset ovat mennet mönkään ja kapitalistisen järjestelmän toimivuus pitää pelastaa.

Tällä kertaa kyse on Venäjän vastaisen pakotepolitiikan huonoista seurauksista. Pakotteet ovat nimittäin aiheuttaneet historiallisen korkean inflaation, ja taantuma iskee lähikuukausina Suomen talouteen.

Eduskunta ja Marinin viisikkohallitus eivät ole niinkään huolestuneet työläisten ja eläkeläisten pärjäämisestä, mutta yhtiöiden voitot ja pörssikurssit saattavat olla uhattuina.

xxx

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo on tunnettu ja nopea takinkääntäjä. Pätkäministeriksi pääsy on hionut aikaisemman nuorisoradikaalin ja Naton vastustajan porvaripuudeliksi.

Kun kokoomuspolitiikkaa ajava Sauli Niinistö ja samaan hiileen puhaltava Sanna Marinin viisikkohallitus kiirehtivät eduskuntaa hyväksymään pikavauhtia Natoon liittymisen sopimuksen, oli Saramo kuin käskystä tukemassa hanketta.

Saramo oli suorastaan vihainen niille ryhmätovereilleen, jotka olivat puhemies Matti Vanhasen kanssa samaa mieltä siitä, että eduskunnassa ei tehdä päätöksiä pöytälaatikkoon.

Kansanedustaja Saramo on kannattanut myös kyseenalaista menettelyä, jonka mukaan eduskunta päättäisi sotilasliitto Natoon liittymisestä yksinkertaisella enemmistöllä.

Vasemmistoliitosta ei ole enää työläisten edustajaksi. Puolue on menettänyt uskottavuutensa työväenpuolueena kannattaessaan Natojäsenyyttä ja ajaessaan kansalaisia kurittavaa porvaripolitiikkaa.

Pakina/Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 14/2022

Mitä pitää tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.