Otsikko on lainaus Hannu Rautkallion tohtoriväitöskirjan aiheesta. Väitöskirjan julkistamistilaisuudessa toimittaja kysyi Rautkalliolta: ”Miten Suomen olisi käynyt, jos Saksa olisi voittanut ensimmäisessä maailmansodassa?” (1914–1918) Rautkallio vastasi näin: ”Tutkijana ja tiedemiehenä minun ei tulisi vastata tällaisiin jos-kysymyksiin, mutta nyt vastaan. Suomesta olisi tullut Saksan alusmaa.”

Suomen porvaristo myi ensimmäisen kerran itsenäisyytemme Saksalle luokkasodan vuosina.

Toisen kerran porvaristo myi itsenäisyytemme natsi-Saksalle liittymällä sen aseveljenä toiseen maailmansotaan. Saksa ja Suomi yms. akselivallat hävisivät tuossa mielettömässä, raa’assa ja järjettömässä sodassa. Suomi säilytti itsenäisyytensä vain liittoutuneiden maiden, Neuvostoliiton, Amerikan ja Englannin armeliaisuuden ansiosta.

Kolmannen kerran maamme itsenäisyys myytiin rapistumaan ja hiipumaan Euroopan Unionille ns. neuvoa antavan kansanäänestyksen perusteella. Porvarilliset puolueet, innokkaimpana kokoomus, johdattivat maamme EU:n jäseneksi. Oma raha meni ja euro tuli, itsenäiselle valtiolle tunnusomainen päätäntävalta siirtyi pikkuhiljaa EU:lle. Nettomaksajina, annamme EU:lle euroja enemmän kuin EU:lta saamme, ihmettelemme nyt, että eihän näin pitänyt käydä.

Meidän porvaristomme on tänä päivänä myymässä maatamme hyökkäysliitto Natolle ja ostamassa kalliita hyökkäyskoneita USA:lta. Järjen köyhyyttä!

Suomen itsenäisyydestä voimme olla kiitollisia Venäjän kansalle, joka kukisti lokakuun vallankumouksessa v. 1917 maatamme sortavan tsaarin ja hänen hallintokoneistonsa. Suomi itsenäistyi 6.12.1917 ja Neuvostoliitto tunnusti ensimmäisenä valtiona Suomen itsenäisyyden 31.12.1917.

Suomen kansan velvollisuus on pitää huoli siitä, etteivät meidän porvaristomme ja sen puolueet enää harrastaisi kaupantekoa Suomen itsenäisyydellä.

Ahti Matinlassi

Työkansan Sanomat 14/2020

”Kaupantekoa Suomen itsenäisyydellä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.