Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) antaa solidaarisen tukensa hoitajajärjestöjen ammattiliittojen TEHYn ja SuPerin 1. huhtikuuta alkaneelle työtaistelulle ja kuutta sairaanhoitopiiriä koskevalle lakolle. Tuemme myös muun kunta-alan alkaneita lakkoja.

Annamme tukemme myös hoitajien ja terveysalan lakon laajentamisille koskemaan 13 sairaanhoitopiiriä, mikäli 15.4. mennessä ei synny uutta työehtosopimusta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.

Hoitajaliittojen vaatimukset ovat oikeutettuja ja kansalaisten mielestä hoitajat ovat ansainneet palkkansa.

TEHYn ja SuPerin keskeiset vaatimukset ovat hoitajien palkkojen korotukset, viiden vuoden palkkaohjelma ja työolojen parantaminen. Vaikka palkkaohjelma tämän vuoden osalta toteutuisi, ei edes se nostaisi hoitajien reaaliansioita. Inflaatio kun voi nousta vuoden loppuun mennessä yli 7 prosenttiin.

Kun rahaa on tuhlattavaksi kymmeniä miljardeja hävittäjiin, muuhun asevarusteluun, sotavalmisteluihin ja sotilasliitto Naton tarpeisiin, on sitä oltava myös hoitajille ja terveydenhoitoon.

Marinin viiden puolueen hallituksen 5.4. tekemät valtion budjettia koskevat päätökset ovat isku ei vaan palkkojaan ja työolojaan puolustavia työntekijöitä kohtaan, vaan koko maamme työväestöä vastaan.

Eduskunnan ja hallituksen vasemmistopuolueiden toiminta porvari- ja sotapolitiikan toteuttajina on vastuutonta ja häpeällistä. Sdp:n ja vasemmistoliiton politiikka on tuomittava kaikkialla työväen ja rauhanliikkeen järjestöissä.

Kaikki solidaarinen ja muu tuki on nyt annattava lakossa oleville. Se on meidän kaikkien asia.

Vantaa, 9.4.2022

Kommunistinen työväenpuolue – Rauhan ja sosialismin puolesta

Keskusneuvosto

Kommunistinen työväenpuolue tukee hoitajien ja kunta-alan työtaistelua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.