Työttömyys ei hellitä – yhtiöt kertovat ennätysvoitoista

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkisti heinäkuun lopulla kesäkuun työllisyyskatsauksensa. Sen mukaan kesäkuun lopussa oli laajan työttömyyden luvuilla 450 000 työtöntä. Ei siis ihme, että kapitalistit ja hallitus ovat ”kohtaanto-ongelmineen” ja keppeineen työttömien kimpussa.

TEMin mukaan yli vuoden työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 112 400. Vuodessa kasvua oli peräti 37 300. Suurin syy kasvuun on, että osaa lomautetuista ei ole otettu takaisin työpaikoilleen.

Sama kasvusuunta koski myös nuorisotyöttömyyttä. Toukokuuhun verrattuna työttömyys lisääntyi kaikissa ikäryhmissä; eniten 15­19 vuotiailla (38 %) sekä 25-­29 ­vuotiailla (7 %).

Työttömyysturvan varassa sinnitteli kesäkuun lopussa 363 000 työtöntä. Nyt turvaa ja ollaan Marinin hallituksen toimesta heikentämässäsi ja ehtoja kiristämässä.

Työttömien ja työssä olevien toimeentulovaikeuksista kertoo sosiaalisten tukien kova kasvu. Yleistä ja eläkkeensaajan asumistukea sai 602 000 ihmistä. Ja toimeentulotuen turvin sinnitteli lähes 10% väestöstä.

Porvarimedia ei elämöi pysyväksi jääneellä työttömyydellä ja työtätekevien toimeentulon vaikeutumisella. Mutta pörssikurssien nousu ja yhtiöiden voitot ovat jatkuvan propagandan kohteita. Sitä ei kuitenkaan kerrota, mistä keinottelun ja voittojen kasvu johtuu.

Molempien lähteenä on Suomessakin valtion jakama miljardien eurojen ilmaisraha ja kymmenien miljardien velanotto. Ne ovat kuitenkin vain lyhytvaikutteista talouden dopingia.

Työtätekevät maksavat aikanaan laskun kaikesta. Ja se on moninkertainen nykyiseen maksutaakkaan verrattuna.

Työkansan Sanomat 9/2021

Työttömyys ei hellitä – yhtiöt kertovat ennätysvoitoista
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.