Venäjä lähetti keskiviikkona 19.4 Suomelle nootin. Aiheena oli Venäjän valtio-omaisuuden takavarikointi ja kansainvälisen oikeuden vastainen koskemattomuuden loukkaus.

Kyse oli Venäjän Tiede- ja kulttuurikeskuksen kiinteistöstä Helsingissä.

Suomi joutui pikaisesti perumaan päätöksen takavarikosta ja asiaan liittyen muista vihamielisistä toimistaan. Nolo juttu Suomelle.

Nootti paljasti yhden Suomen viranomaisen harjoittaman laittomuuden. Ja tietysti sen, että lännen laatimat Venäjä-pakotteet ovat tulkinnanvaraisia ja hölmöjä.

Suomen ulosottolaitos oli jäädyttänyt viikkoa aiemmin Tiede- ja kulttuurikeskuksen tontin ja rakennukset. Sitä ei oltu kuitenkaan joko huolimattomuutta tai tahallisesti selvitetty, että kiinteistö kuuluu Venäjän federaatiolle, joka ei ole lännen pakotteiden kohde.

Onko seuraava nootin aihe Ahvenanmaa ja Venäjän konsulaatin kiinteistö. Jäämme odottamaan poliitikkojen ja virkamiesten uutta hölmöilyä

xxx

Yle oli mukana hankkeessa, missä pohjoismaiset valtio-omisteiset mediayhtiöt vakoilivat Venäjän laivaston liikkeitä mm. Itämerellä.

Valtion mediat laitettiin asialle pelkästään propagandasyistä. Yhdysvalloilla ja Natolla kun olisi kyllä omastakin takaa riittävä vakoilukoneisto seuraamaan venäläisaluksia niin meren päällä kuin allakin.

Venäjän kerrotaan kuvanneen kaapeleita sekä putkistoja ja kartoittaneen niiden ”heikkoja kohtia”. Syynä on kuulemma sabotaasin valmistelu. Tähän typeryyteen lankesi presidentti Niinistökin vihjailemalla jotain epämääräistä idän suunnasta.

Venäjällä on täysi syy tarkkailla myös Itämeren merenalaista toimintaa. Räjäyttiväthän lännen asiamiehet viime vuonna juuri Itämerellä Venäjän ja Gazpromin rakentamat neljä maakaasuputkea.

Venäläisten olisi pitänyt olla jo tuolloin paikalla. Tilaa räjäytyspaikalla ei kuitenkaan ollut, sillä Yhdysvaltojen ja Naton sotaharjoitukset olivat siellä juuri käynnissä.

Rauno Lintunen

Pakina, Työkansan Sanomat 5/2023

Venäjän nootti paljasti Suomen harjoittaman laittomuuden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.