Yhdysvaltojen armeija on aloittanut huhtikuun puolivälin jälkeen panssarivaunujen ja muun raskaan aseistuksen siirron Suomeen. Asekuljetuksissa ei aikailtu, sillä Suomen Nato-jäsenyyden hyväksymisen asiakirjoissa oli tuskin muste ehtinyt kuivua.

Sotilasliitto Nato on järjestelyissä mukana. Yhdysvaltojen panssarit ja taisteluajoneuvot tulevat jostakin Viron Nato-tukikohdasta Tallinaan ja sieltä Tallinkin matkustajalaivoillalaivalla Helsinkiin. Jatkokuljetuksesta Niinisalon varuskuntaan huolehtivat puolalaiset rekka-autot.

Näin suomalaisia totutetaan militaristiseen Nato-menoon näkyvästi ja kuuluvasti.

Virallisen selityksen mukaan raskaiden amerikkalaisaseiden kuljetusten syy on Arrow 23-sotaharjoitukset. Ne alkavat 1. toukokuuta ja jatkuvat ainakin kaksi viikkoa. Ei ole vaikea arvata, että osa amerikkalaisaseista ja joukoista jää Suomeen.

Sotaa valmistellaan myös omin suomalaisvoimin. Armeija varustautuu kiireellä ja vapaaehtoisia koulutetaan tositoimiin.

Reserviupseeriliitto haluaa selvittää pikaisesti Naton ja sen jäsenmaiden suomalaisille reserviupseereille tarjoamat työ- ja koulutusmahdollisuudet.  Räiskintä kotimaan metsissä kun ei tarjoa Nato-aikana riittäviä toiminnallisia virikkeitä.

Sosiaalidemokraatti Sanna Marinin viisikkohallitus avasi portit ennen näkemättömälle militarismin kasvulle ja sotavarustelulle. Vieraan vallan sotajoukot ja kotimaiset aatteelliset suojeluskuntien työn jatkajat täyttivät heti paikat, jotka ovat jääneet tyhjiksi rauhan ja ystävyyden puolustajilta.

Työkansan Sanomat 5/2023

Yhdysvaltojen armeija ei aikaillut – raskaita aseita Suomeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.