Hallituksessa on suunnitteilla työttömyysturvan lisäkiristyksiä eduskunnalle juuri annetun aktiivimalli kolmosen jatkeeksi. Näin voidaankin jo puhua kaikista aktiivimalleista vain päämääränä, minkä ainut tarkoitus on työttömien kurittaminen ja työllisyysasteen keinotekoinen nostaminen.

Työttömyysturvan uudet kiristykset olisi tarkoitus hyväksyä jo alkukeväästä ensi vuonna. Niitä ovat mm. työttömyyden alun karenssipäivien lisääminen viidestä seitsemään päivään, ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehdon kiristäminen ja lomakorvausten jaksotuksen palauttaminen eli työttömyysturvan saannin lykkääminen.

Työ- ja elinkeinoministeriön syyskuun työllisyyskatsauksen mukaan Suomessa oli yli 400 000 työtöntä. Heistä 320 000 joutui elämään työttömyyskassojen huonoilla tai Kelan mitättömillä työttömyyspäivärahoilla.

Tilastokeskuksen julkistamat tiedot puolestaan paljastavat joukkotyöttömyyden työllisyyden lukuina: Suomen työllisyysaste on jäänyt junnaamaan vaatimattoman 72 prosentin ympärille. Eipä siis ihme, että porvaripolitiikan toteuttajat ovat ottamassa käyttöönsä aina vain uusia pakkokeinoja.

Lokakuussa työttömyys- ja työllisyysluvut eivät tule paranemaan. Siitä pitävät kapitalistit, yhtiöt ja julkinen hallinto huolen. Yt-neuvottelut jatkuvat ja lopputilejä jaetaan.

Tässä vain muutamia esimerkkejä viime viikoilta: energiayhtiö Helen, vakuutusyhtiö Fennia, elintarvikekonserni Raisio, sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, lääketukkuri Oriola, Suomen metsäkeskus, rakennusyhtiö YIT.

Työkansan Sanomat 12/2021

Lisää kiristyksiä työttömyysturvaan
Merkitty:                                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.